NASA, космічна станція і 3D-друк з місячного грунту

NASA ще на один крок наблизилася до створення колоній на Місяці і Марсі з використанням грунту небесних тіл.

Universe Today зазначає, що остання місія NASA по поповненню запасів Міжнародної космічної станції включала апарат, призначений для демонстрації 3D-друку з реголіту (тобто пухкої грунту або породи) на Місяці і подібних позаземних поверхнях.

Візіком,  maps API, NASA, 3D-друк,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на gagadget.com.

Проект Redwire Regolith Print (RRP) буде працювати в тандемі з існуючою системою принтерів (ManD), щоб протестувати 3D-друк імітації реголіту. Якщо це вдасться, екіпаж МКС перевірить міцність отриманого матеріалу у відкритому космосі, щоб дізнатися, чи зможе він витримати суворі умови за межами Землі, йдеться у повідомленні.

Читайте також:

Якщо все піде добре, RRP може привести до того, що колоністи будуть друкувати принаймні деякі зі своїх осель в міру необхідності. Це, в свою чергу, може зменшити обсяг будівельних матеріалів, які NASA доставляє на Місяць і Марс. Вчені вже багато років уявляють собі місце існування на основі місцевого ґрунту, але це випробування є відносно реалістичним - це спроба 3D-друку з грунту в умовах зниженої гравітації. Незважаючи на те, що попереду ще багато роботи, довгострокові цілі Artemis і майбутніх місій на Марс можуть стати більш досяжними.

2021-08-16 13:37:59