Сумщина: нерозкритий потенціал туристичних маршрутів

Нерозкритий потенціал туристичних маршрутів: чим може зацікавити регіон

Візіком,  maps API, Сумщина, туризм,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на travel.rbc.ua.

В Україні – багато річок, які відомі серед туристів та стають точками на карті для безлічі різних видів мандрівок: від простого походу на природу з наметами до великих екскурсійних маршрутів та активних видів відпочинку, йдеться у повідомленні.

Сплави на байдарках Південним Бугом, туристичні маршрути до Буцького каньйону на річці Гірський Тикич у Черкаській області, екскурсії на розлив Десни на Чернігівщині з можливостями відвідати архітектурні цікавинки неподалік вже давно популярні серед українських мандрівників, які цікавляться подібними видами відпочинку.

Проте туристичний потенціал річки Сейм досі не розкритий для "масового" туриста, а відпочинок біля локацій навколо водойми - переважно прерогатива місцевих мешканців, впевнений автор.

Найцікавіші місця, які варто відвідати поблизу річки Сейм

  • Батурин та Путивль - колись потужні фортеці, що втратили своє стратегічне значення, але зберегли пам’ятки архітектури та колорит;
  • крутосхили села Спаське та Божок, звідки відкривається неймовірний пейзаж на всю долину Сейму, недарма тут розташувалася ціла тусовка парапланеристів!
  • Спадщанський ліс – лише нещодавно описаний у природничому плані, а так відомий як угіддя Спасо-Преображенського монастиря та осередок партизанського руху під час Другої світової війни;
  • парки сіл Камінь, Волокитине та Воргол, що мають свою історію, часто унікальний набір рослин, нехай і різною мірою занедбані, але з гарним гідом сумувати не доведеться;
  • конотопські зубри - особливо взимку, коли вони біля місць підгодівлі можуть здалеку попозувати, але й тут без гіда не обійтися.

Читайте також:

2021-08-16 12:20:08