На міжнародній виставці представили вишивану карту України

На міжнародній виставці в Анкарі представили унікальні українські вишивки: вишивану карту України та вишиті QR-коди, перехід за якими веде до інформації про Україну, її історію, культуру та мистецтво.

Візіком,  maps API, вишита карта, Україна,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Укрінформ.

Співорганізатором виставки виступила Тетяна Сибіга, дружина колишнього посла України в Туреччині, повідомляє власкор Укрінформу.

Українська вишивка – це генокод нації, вона несе в собі пам’ять прийдешніх поколінь, символи, що ніби мудрі настанови, передавали з покоління в покоління. Кожен регіон в Україні має свої унікальні традиції вишивання, тому карта, яку ми створили та представляємо сьогодні – це знайомство з Україною через вишивку, – сказала Укрінформу Тетяна Сибіга.

Читайте також:

Представлена на виставці карта України, єдину у своєму роді, яка створювалась групою етнографів та майстрів з вишивки.

Щодо виставки вишитих QR-кодів, вона була створена майстринями з української діаспори в Туреччині в рамках проєкту Glow Art Тетяни Протчевої за координації та участі Тетяни Сибіги.

Застосування цифрових технологій нерозривно пов’язане з нашим життям, тому колекція QR-кодів – це вже ніби зв’язок минулого з сучасністю. Наші майстрині створили колекцію, перехід за посиланнями якої веде на ресурси, що дають змогу помилуватися «Квітами України», відчути запальний ритм «Гопака», дізнатися про найбільший у світі літак «Мрія», послухати український та турецький гімни та навіть здійснити віртуальну подорож до України». Такий підхід цікавий не лише дорослим, а й дітям, що особливо важливо для виховання патріотичних почуттів, – сказала Тетяна Сибіга.

Дивіться також:

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Android)
2021-06-15 11:12:29