В України з'явився надшвидкий бойовий дрон, невидимий для радарів

Новий український надшвидкий військовий безпілотник ACE ONE нещодавно презентували на Міжнародній спеціалізованій виставці "Зброя та безпека – 2021" у Києві.

Візіком,  maps API, ACE ONE, дрон,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на УП.

Пряма мова головного конструктора та керівника проєкту Олександра Лося: "Ми розробили новий надсучасний бойовий дрон ACE ONE. Таких безпілотників ані в Україні, ані в світі ще не було. У своєму класі бойових безпілотників, які можуть переносити озброєння до 1 тонни, – ACE ONE №1. Він розроблений на основі новітніх технологій-Stealth. Завдяки цьому, а також своїй формі плаского крила, безпілотник є фактично невидимий для радарів і його складно вичислити".

Читайте також:

За словами розробників, "ACE ONE непомітно з'являються, знищують ціль і зникають, немов розчиняються в повітрі". Управління дроном здійснюється за допомогою системи штучного інтелекту, яка може управляти "роєм таких безпілотників".

Зазначається, що над розробкою літального апарата працювали 25 найкращих українських вчених та фахівців у сфері авіакосмічної галузі на базі кращих підприємств.

Для готового прототипу, який можна буде запустити в небо, за підрахунками конструкторів, потрібно ще близько як 30 місяців.

Дивіться також:

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Android)
2021-06-16 13:53:21