Гул міжзоряного газу можна використовувати для складання карт щільності плазми

Майже через 40 років польоту, космічний апарат NASA Voyager 1 виявив слабкий, але постійний гул міжзоряного газу.Що це значить?

Візіком,  maps API, космос, карта, плазма,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на НВ.

Сонячний вітер вже не вторгається в цю область простору, хоча потужні коронарні викиди Сонця під час його активності все ще можна почути, йдеться в дослідження Корнельського університету в США.

Читайте також:

Він дуже слабкий і монотонний, тому що знаходиться у вузькій смузі частот. Ми виявляємо слабкий, постійний гул міжзоряного газу, — сказала астроном Стелла Кох Окер з Корнельського університету.

Очевидно, міжзоряний простір не зовсім порожньо, але оскільки зірки такі яскраві, набагато більш тьмяний тонкий матеріал, який висить між ними, дійсно важко побачити і виміряти. Зазвичай вченим доводиться покладатися на те, як світло змінюється, коли він проходить через міжзоряний матеріал.

Плазму в міжзоряному газі або щільність електронів фіксує один з небагатьох, що залишилися робочими за 40 років прилад «Система плазмових хвиль» (PWS, Plasma Wave System). Цей прилад фіксував радіохвилі, створювані Сатурном і Юпітером, але по-справжньому проявив себе на кордоні геліосфери і за її межами. Справжнім відкриттям стало детектування досить сильної активності електронів в міжзоряному просторі, куди не проникає сонячний вітер.

Що б не було причиною, відкриття має кілька значень. Гул можна використовувати для складання карти щільності плазми, коли обидва зонда Voyager просуватимуться глибше в міжзоряний простір.

Його також можна використовувати для кращого розуміння взаємодії міжзоряного середовища і сонячного вітру. Ми знаємо, що по той бік геліопаузи спостерігається збільшення електронної щільності - обидва зонда Voyager виявили це, коли пройшли через неї. Більш точне знання щільності міжзоряного середовища може допомогти нам зрозуміти, чому так відбувається.

Відкриття і сталість випромінювання також припускають, що Voyager 1 буде продовжувати його виявляти,

У нас ніколи не було можливості оцінити це. Тепер ми знаємо, що нам не потрібна випадкова подія, пов’язана з Сонцем, для вимірювання міжзоряного плазми, — сказав астроном Шамі Чаттерджі з Корнельського університету.

Дивіться також:

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Android)
2021-05-12 12:47:42