Барометр у смартфоні корисний для уточнення місцезнаходження мобільного гаджета

Щоб визначити рівень атмосферного тиску використовується прилад з назвою барометр. Виявляється, не лише.

Проте, що собою являє барометр в телефоні? Яким чином працює, чи потрібен для цього спеціальний софт, чи варто взагалі переплачувати за подібний функціонал? Зараз будемо розбиратися.

Візіком,  maps API, барометр, місцезнаходження,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланнямна gsminfo.

Трохи теорії

  • Перший барометр був створений в далекому 1644 році в Італії. Подібну конструкцію з використанням ртутного стовпчика сучасні синоптики застосовують і до цього дня.
  • Коли рідкий метал опускається, значить погода погіршиться. А при підвищенні – ситуація зворотна.

Читайте також:

Здавалося б, кому це корисно знати? Існують люди, самопочуття яких безпосередньо залежить від погоди. Особливо це стосується тих, хто має проблеми із серцево-судинною системою, болями в суглобах. От саме для них барометр є важливим інструментом прогнозування. Володіючи такою інформацією, можна відкласти деякі справи, які можуть створювати навантаження для фізичного здоров’я.

Але навіщо барометр в смартфоні? Виявляється, не тільки для медичних цілей, але і для більш точного визначення місцезнаходження мобільного гаджета. У зв’язці з системою GPS можна отримати детальне місцезнаходження людини за допомогою спеціальних програм (Google Карти і т.д.).

Дивіться також:

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Android)
2021-05-12 13:09:49