Україна повертається в космос після десятирічної перерви

Цього року Україна повертається в космос після десятирічної перерви.

Візіком,  maps API, Січ-2-30,

Про повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на УНІАН.

Востаннє супутник вітчизняного виробництва виводили в навколоземний простір в серпні 2011, але роком пізніше з ним було втрачено зв'язок, йдеться у повідомленні.

Мало не забули представити нашого героя. Знайомтеся – Січ-2-30. Раніше планувалося, що його запуск відбудеться в грудні і буде присвячений 30-річчю незалежності країни, але пізніше він був перенесений на 10 січня 2022 року.

Нова дата запуску – 13 січня, Місце дії – мис Канаверал у штаті Флорида (США).

А чи потрібно це взагалі

Так, потрібно. Попри багатомільйонним витратам, запуск свого супутника в перспективі дозволить економити чималі кошти, оскільки зараз Україна змушена купувати багато даних з космосу, які потрібні як цивільним відомствам, так і українським військовим.

Останнім вони необхідні в першу чергу: аби бути в курсі того, що відбувається в Криму, в акваторіях Чорного і Азовського морів, а також на Донбасі. Інакше кажучи, власний супутник дозволяє без обмежень і в потрібний час і в потрібній частині країни отримати необхідні знімки.

Нарешті, свій супутник на орбіті допоможе і з реалізацією земельної реформи, а рятувальники і правоохоронці зможуть оперативніше і ефективніше протидіяти природним катаклізмам.

А Ілон Маск тут до чого

Потрібно ж супутник якось запустити в космос. У цьому нам якраз таки і допоможе компанія одіозного бізнесмена Ілона Маска SpaceX. Що стосується технічних питань, в них входить:

  • установка супутника на ракеті,
  • запуск,
  • система відділення супутника від ракети.

Читайте також:

2022-01-11 13:48:42