Карти показують, що на території Донецької області просідають ґрунти

Основними причинами цього є невиконання встановлених технічних вимог видобутку корисних копалин та підтоплення шахт.

Візіком,  maps API, Донбас, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на ТСН.

На окупованих територіях Донецької області може статися екологічна катастрофа через порушення встановлених технічних вимог видобутку корисних копалин та підтоплення шахт.

За його словами, минулого року в інспекції провели дослідження і зафіксували, що у Донецькій області продовжується критичне просідання ґрунтів, яке загрожує мешканцям та екології регіону.

Разом з Державним космічним агентством ми дослідили супутникові знімки з Донецька, Макіївки, Ясинуватої, Авдіївки та прилеглих територій, щоб зрозуміти, у якому стані перебувають промислові об'єкти та житлові будинки та чи безпечно там взагалі жити і працювати. Виявилося, що більшість об'єктів розташовані на території, яка поступово зміщується і просідає, - розповів Фірсов.

Основними причинами просідання він назвав невиконання встановлених технічних вимог видобутку корисних копалин та підтоплення шахт. Зазначається, що зараз шахтні води забруднюють воду в криницях та водоймах, що призводить до засолення ґрунтів.

Найбільші осідання земної поверхні спостерігаються:

  • між н.п. Яковлівка, Мінеральне та Макіївка (до 22,4 см/рік);
  • на межі м. Макіївка та м. Донецьк (19 см/рік);
  • на хвостосховищі поблизу м. Ясинуватої (18 см/рік);
  • терикон шахти "Холодна Балка 1-2" між н.п. Вугляр, Пролетарське, Шевченко на південному сході від Макіївки (16 см/рік).

Окупаційна влада не робить абсолютно нічого для усунення аварійних ситуацій. Навпаки, вони продовжують відключати шахтне водовідведення та провокують ще більше підтоплення, і як наслідок просідання землі. Це вже не вперше адепти "руського миру" проявляють своє варварське ставлення як до довкілля, так і до людей, - зазначив Фірсов.

Читайте також:

2022-01-11 14:09:36