Супутникові знімки допоможуть розкрити злочини окупантів в Україні

Міжнародний кримінальний суд використовуватиме супутникові знімки, записи з радарів або системи перехоплення для розкриття злочинів в Україні

Візіком,  maps API, супутник, знімки,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Голос України.

Прокурор Міжнародного карного суду Карім Хан заявив, що міжнародне право не може бути «пасивним глядачем» того, що відбувається в Україні. Він нагадав, що його офіс проводить розслідування порушень, скоєних на території України. Прокурор запевнив у своїй неупередженості та пообіцяв з'ясувати всю правду, повідомляє пресслужба ООН.

Наразі не час для розмов. Настав час діяти. Міжнародне право не може бути пасивним глядачем, – сказав прокурор у розмові з журналістами після зустрічі із членами Ради Безпеки на «засіданні за формулою Аррії».

Він розповів, що після рішення розпочати розслідування ситуації в Україні він одразу, 2 березня відправив до регіону групу слідчих.

Я сам двічі був в Україні – у Львові та у Києві. Я був у Бучі та в Берестечку. І моя команда аналітиків та судово-медичних експертів, антропологів та юристів побувала і в інших місцях, – повідомляв головний прокурор МКС.

Він наголосив, що «правда не повинна вислизнути». «Її шукають, засукавши рукави, працюючи, проводячи розслідування традиційними методами, використовуючи сучасні технології та перевірені технології, чи то супутник, радар чи системи перехоплення. І комбінуючи їх, можна встановити те, що є правдою», – сказав прокурор.

Він додав, що міжнародне правосуддя не залежить від конкретного свідка, воно не залежить від конкретного національного органу, який провадить судове переслідування, не залежить від самого прокурора. «Над нами є судді, незалежні судді, які оцінюватимуть і зважуватимуть усі докази і, зрештою, прийматимуть рішення», – додав головний обвинувач МКС.

Карім Хан, якого привели до присяги у червні 2021 року, назвав ганьбою той факт, що у 2022 році у багатьох частинах світу відбуваються акти, які можуть являти собою геноцид, злочини проти людяності та військові злочини.

Відповідаючи на запитання журналістів, прокурор нагадав, що діє неупереджено. «Я не за Росію і не проти Росії, я не за Україну та не проти України. Це – питання політики», – наголосив Карім Хан. Він додав, що він та його офіс та МКС загалом борються за закон, який служить людству, який має захищати людство. Прокурор пообіцяв, що докладатиме всіх зусиль для того, щоб знайти істину.

Читайте також:

2022-04-29 16:03:08