Чат-бот допоміг вистежити величезну колону окупантів

Українці допомогли відстежити колону з 300 одиниць техніки, надіславши повідомлення в чатбот єВорог.

Візіком,  maps API, єворог

Про цей кейс сміливості та спротиву народу повідомив голова Мінцифри Михайло Федоров, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на Лігу.

На початку квітня однією з областей України рухалася велика колона техніки окупантів. Люди фіксували її переміщення і напрям із дев'яти населених пунктів на всьому шляху протягом 100 км. І в наш чатбот єВорог ми отримали 19 заявок із фото та відео цієї колони. Українці, ви неймовірні! Усю інформацію наша команда передала в ЗСУ, – написав міністр.

Він підкреслив, що чатбот єВорог — дуже важливий інструмент у боротьбі з російськими окупантами. Особливо в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях. Люди дійсно навчилися відрізняти російську техніку та детально описують усе в коментарях до заявки в чатботі.

У Мінцифрі радять: якщо бачите окупантів, переконайтеся, що ви в безпеці, і надсилайте інформацію у єВорог. Чим оперативніше, тим краще. Перейти в чатбот можна з головного екрана в застосунку "Дія" або за посиланням.

Після того як надішлете інформацію, не забудьте очистити історію повідомлень у чатботі та зображення окупантів із телефона.

Читайте також:

2022-04-29 16:32:51