Харків'янин Роман Соломін створив Telegram-бот "Пошук лікаря"

Харків'янин Роман Соломін створив Telegram-бот (Пошук лікаря), де люди по всій Україні можуть отримати безкоштовну консультацію лікаря.

Візіком,  maps API, чатбот, лікар, пошук,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на НВ.

Автор бота після початку війни переїхав із Харкова до Чернівців. Щоб скористатися розробкою, достатньо надіслати текст із описом своєї медичної проблеми, йдеться у повідомленні.

За допомогою часто звертаються люди з бомбосховищ або окупованих сіл, у яких більше не залишилося лікарів. Більшість запитів пов’язані з пошуком педіатрів, гінекологів, психотерапевтів, дерматологів і офтальмологів.

Лікар може приїхати до пацієнта. Непоодинокі випадки, коли люди виявляють необхідного спеціаліста неподалік. Бот доступний за посиланням. Скористатися ним можуть не тільки люди, які зіткнулися з проблемою, а й лікарі, які готові допомогти. Бот автоматично аналізує описані у повідомленні симптоми та рекомендує лікарів відповідної спеціалізації.

Коли цей етап пройдено, повідомлення система починає надсилати всім медикам вибраної спеціалізації. Наразі користувачами бота є близько 30 тисяч людей. Понад дві тисячі серед них — це лікарі 30 спеціалізацій. Бот працює два місяці і за цей час за його допомогою понад 12 тисяч людей отримали консультацію.

Читайте також:

2022-04-28 12:39:27