Російська космічна програма приречена на відставання

Наслідком нестачі мікрочіпів через санкції став тотальний брак комплектуючих. Росіяни сподіваються замінити їх на власні напрацювання, але визнають, що буде гірше.

Візіком,  maps API, супутник, космос,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на НВ.

За словами Миколи Тестоєдова, генерального директора найбільшого російського виробника супутників АТ Інформаційні супутникові системи, замінити вийде 90-95% елементів апаратів. Але при цьому в результаті не варто сподіватися на стовідсотковий аналог — російські супутники будуть важчими та енергоємнішими.

Ті супутники, які запускатимуться протягом найближчих двох років, ще отримуватимуть імпортні чіпи, бо всі вони вже укомплектовані, — каже Тестоєдов. — Надалі вітчизняні супутники будуть вироблятися з використанням російської елементної бази, однак повністю замістити закордонні чіпи аналогічними мікросхемами, виробленими в РФ, не вдасться.

Замінити заборонені до ввезення до РФ мікрочіпи планують мікроелектронними модулями або платами. Це додасть пристрою ваги, що варто враховувати під час запуску супутника на орбіту.

Втім, росіяни дивляться у майбутнє оптимістично, сподіваючись на перевірені радянські рішення та своє знамените імпортозаміщення.

Наші залишені від СРСР і потім розроблені ракети дозволяють нам виводити ці більш важкі супутники, - говорить глава АТ Інформаційні супутникові системи.

Читайте також:

2022-04-28 12:49:21