Visicom розширив API функцією snaptoroad — прив’язкою трека до карти

Точність сучасних систем супутникового стеження (GNSS) за певних умов може досягати 3-х метрів.

Але, через погодні умови, високі будівлі або неточність карти, координати, отримані від GNSS майже завжди будуть відхилятися від реального положення автомобіля.

Візіком, API Visicom, Visicom maps API, snap to road

Це впливає на точність, приміром, логістичних звітів — не тільки на загальний шлях, а й на інформацію про досягнення пункту призначення, місця зупинок тощо.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Для того, щоб позбутися подібних наслідків, ми додали виклик API/snaptoroad, відомий також за англомовним терміном Map Matching. В розробці цієї функції були використані компоненти OSRM.

Як працює snap to road?

Його суть у тому, що при передачі точок враховуються попередні і система намагається інтерполювати маршрут з урахуванням дорожньої ситуації.

Іншими словами, snap to road приймає список точок, отриманих від супутникових систем навігації (GNSS) у вигляді широти і довготи, зібраних уздовж маршруту, і повертає список точок, які формують маршрут, прив'язаний до доріг на карті. Ви також, як було зауважено вище, можете використовувати інтерполяцію по заданих точках, — результатом стане плавна лінія, яка відповідає геометрії дороги.

Варто відзначити, що цей запит може бути важливою частиною при побудові систем відстеження, а саме при візуалізації отриманих супутникових даних.

Візіком, API Visicom, Visicom maps API, 3D-карта Місяця

Умови, які забезпечать якість використання

Звичайно, технологія найкраще працює для точок, які знаходяться не дуже далеко одна від одної.

В цій ситуації найкраща якість досягається фіксацією умовно коротких (кількасот метрів) GPS-точок. Це допомагає під час подальшої обробки маршруту, на якому могли трапитися ізольовані ділянки траси з відсутнім сигналом GPS.

Читайте також:

2019-11-14 12:33:45