Новий пристрій створює 3D–карти за кілька хвилин

3D–карти складно створити за короткий термін без спеціального обладнання.

Візіком,  API Visicom, Visicom maps API, API картографічного сервісу, фотограметрія

Втім, нова технологія фотограмметрії, розроблена інженерним корпусом армії США, дозволяє за лічені хвилини скласти точні карти на основі звичайних аерофотознімків, передають передають Новини картографії від Візіком з посиланням на Хайтек.

Фотограмметрія – це процес, під час якого декілька фотографій одного і того ж місця порівнюються між собою. Потім з них створюються 3D–карти, де всі розміри об'єктів визначаються тільки на основі знімків. Це добре відомий метод, але частіше за все цим займаються люди, оскільки машини не можуть визначити, які кадри відео краще використовувати.

Рікі Массаро з Лабораторії геопросторових досліджень в Вірджинії вирішив цю проблему і розробив високоефективний фотограмметричний метод, який дозволяє перетворювати аерофотознімки в точні 3D-карти поверхні в режимі реального часу без контролю людини.

Систему вже протестувала авіація США, яка пролетіла над фортом Кемпбелл в Кентуккі і нанесла на карту імітацію міста, яку використовували для проведення навчань. Пізніше з неї створили повноцінну 3D-карту. Армія вже вводить цю систему в експлуатацію.

Дослідники відзначають, що фотограмметрія не замінить лідар або наземні картографічні системи, її будуть задіювати поряд з ними. Однак простота нової технології позбавить користувачів від необхідності відправляти великий масив даних в центральний хаб або залучати для цього додаткових фахівців.

Читайте також:

2019-11-18 11:18:28