У Кривому Розі створили онлайн-мапу місцевих муралів

Розробив її місцевий мешканець В’ячеслав Колесник. Проєкт під назвою "Путівник стінопису Кривого Рогу" містить близько 80 об’єктів.

Візіком,  maps API, Кривий ріг, карта муралів,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Суспільне.

В’ячеслав захоплюється фотографією. Каже: рік тому побачив у соціальних мережах серію світлин з муралом на газорозподільній станції. Знайшов його адресу та зробив там селфі з родиною. Те фото стало першим у його колекції стріт-арту.

Читайте також:

Так і зібралося вже 300 фотографій, потім вирішив це організувати, бо у Кривому Розі ще такого не було, в інших містах є, а у Кривому Розі багато достойних об’єктів, а карти не було", – говорить Вячеслав Колесник – автор "Карти муралів Кривого Рогу.

Мапу муралів В'ячеслав створив за допомогою сервісу Google My Maps, говорить – робив її для містян, аби ті могли знайти за допомогою неї локації з малюнками.

Читайте також:

Екскурсоводка Таїсія Артьомова каже, інтерактивний путівник муралів може стати доповненням до вже наявних у місті екскурсійних маршрутів.

Але проводити екскурсії окремо по муралам буде важко, зважаючи на протяжність міста. Можна робити велику екскурсію і звертати увагу на ці об’єкти, підкреслюючи, що у місті багато талановитих людей, – говорить Таїсія Артьомова – екскурсовод криворізького виставкового залу.

У майбутньому В'ячеслав планує доповнювати розділи карти художніми творами радянського та пострадянського монументального мистецтва, які ще можливо знайти на території Кривого Рогу.

Дивіться також:

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Android)
2021-05-17 14:33:50