В Україні створюють інтерактивну мапу кінотеатрів радянського періоду

У кінці червня українські дослідниці Олена Сирбу, Валерія Карпань, Ксенія Рибак, Поліна Байцим, Марина Хрипун та фотографка Маша Матяшова розпочали створення інтерактивної мапи українських кінотеатрів радянського періоду в рамках проєкту "Кінографія.

Географія українських кінотеатрів радянського періоду" (скорочено "Кінографія").

Візіком,  maps API, карта, кінотеатри,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Рубрику.

"Кінографія" – дослідження географії українських кінотеатрів, створених згідно з програмою кінофікації у 1940-80-ті роках, та, які збереглися до 1991 року. Проєкт триватиме все літо 2021 року.

Читайте також:

Онлайн-мапа представить об'єкти колишніх кіномереж та хроніку їхньої трансформації. До розділів мапи увійдуть текстові аналітичні матеріали про кінофікацію міст, розвиток кіномережі в Україні за радянської доби та трансформацію протягом останніх 30-ти років. Дослідниці проєкту переосмислять зв'язок між місцем кінотеатрів у радянський час і в сучасній Україні як культурних інституцій та зразків модерністської архітектури і мистецтва. Особливий фокус "Кінографії" – модерністські будівлі кінотеатрів, що мають художню, історичну, дослідницьку цінність на локальному і національному рівні.

Створення інтерактивної онлайн-мапи кінотеатрів, доповненої архівними матеріалами і дослідницькими текстами, допоможе висвітленню програм та політик, а також цінностей приватних та комунальних кіномереж та окремих кінотеатрів. Оскільки, вони є центрами соціально-культурного розвитку громад та, у перспективі, центрами для міжгалузевої співпраці та державного інвестування.

2021-07-19 10:25:35