Використання Google Maps в горах може стати причиною трагедії?

Фонд Джона М’юїра (John Muir Trust) і організація «Альпінізм Шотландії» (Mountaineering Scotland) попередили про небезпеку використання технологій для навігації в горах, зокрема, в програмі Google Maps.

Візіком,  maps API, Google Maps, гори,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на 0372.ua.

Вони висловили стурбованість тим, що альпіністи та туристи використовують навігаційні програми, щоб прокласти маршрут до найвищої гори Шотландії, Бен-Невіс. Повідомляється, що Google Maps показує туристам маршрут, який може бути смертельним.

Читайте також:

Причина:

  • Навіть найдосвідченіший альпініст зіткнеться з труднощами при проходженні по цьому маршруту. Маршрут пролягає по дуже крутій, кам’янистій і бездорожніх місцевості, де навіть при гарній видимості було б складно знайти безпечний шлях.
  • Додайте до цього низьку хмарність і дощ, і запропонований Google маршрут може виявитися смертельним. В наші дні дуже легко припустити, що інформація в Інтернеті – правильна, актуальна і безпечна. На жаль, досвід показує, що це не так, і останнім часом стався ряд інцидентів, коли проходження маршрутів, завантажених з Інтернету, призводило до травм або більш серйозних наслідків.

Фонд Джона М’юїра і організація «Альпінізм Шотландії» настійно рекомендують всім, хто збирається прогулятися по Бен-Невіс або іншій горі, перевірити інформацію на карті або проконсультуватися з місцевим гідом.

Google заявила, що компанія «створила Карти Google з урахуванням вимог безпеки та надійності та швидко працює над дослідженням проблеми маршрутизації на Бен-Невіс».

2021-07-19 10:46:02