Мапа для мандрівниць і мандрівників

«Дівчина в Карпатах» – це приклад мандрівних записок шотландки, яка наприкінці ХІХ ст. вирушила шукати пригод і вражень у Карпатах.

Її особисте сусідство з Україною достатньо далеке, тож ці нотатки не заангажованою спільною історією й вивченими з дитинства розмежуваннями, що погано, а що добре, хто є ворогом, а хто своїм.

Візіком,  maps API, мапа, Карпати, Читомо,

Про це повідомляють повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Читомо.

Така відстань дає нам змогу побачити сторонні враження від життя й побуту в різноманітних місцинах Карпат – авторка відвідує Коломию, Микуличини, Жаб’є (Верховину), Космач, Косів і т.д., йдеться у повідомленні.

Дові рада втекти від чітких правил цивілізації й віддатися ритму життя на цій території. Вона охоче пізнає культуру й звичаї Карпат, приймаючи правила цього регіону. Вона тут не завойовниця, а уважна спостерігачка.

Читайте також%

Мандрівниці звертає багато уваги на різноманітні побутові деталі, які дають змогу краще зрозуміти життя в Карпатах кінця ХІХ століття. Дові щиро захоплюється аскетичністю селян, порівнюючи їхній досвід із досвідом давньогрецьких філософів і з культовим твором «Торо, або Життя в лісах» Генрі Волдона. Її захоплює, що вони не прагнуть більшого, ніж мають, відчуваючи себе щасливими й повноцінними у своєму простому побуті.

Дові багато уваги звертає на одяг, обставу будинків і погляди, з якими її хости чи їхні робітники дивляться на її речі. Її дивує грубість чоботів поруч із легкою тканиною одягу на жінках. Вона висловлює свої спостереження щодо мови й характерів людей, які їй зустрічаються. Тож попри своє віддалене територіальне походження авторка відчуває близькість зі звичаями й побутом мешканців Карпат.

Дивіться також:

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Android)
2021-07-16 16:39:31