Пуща-Водиця, кадастрова карта і вирубка сторічних дубів

Серед лісу в Пущі-Водиці другий тиждень вирубують вікові дуби на ділянці площею 21 гектар, де збираються будувати житловий квартал.

Візіком,  maps API, Пуща-Водиця, кадастрова карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Хмарочос.

Як повідомляє газета День з посиланням на ГО «Екозагін», станом на 27 квітня було знищено цілий виділ дубового лісу, довжина просіки сягнула понад 100 метрів. Невідомі особи мають на руках лише один акт обстеження зелених насаджень від «Київзеленбуду». 29 квітня Київський еколого-культурний центр повідомляє про нові вирубки.

Читайте також:

Екснардеп і антизабудовний активіст Ігор Луценко запевняє, що ця вирубка ризикує стати наймасштабнішою за останні 15 років.

Це не перший приклад, коли “підриваються бомби”, закладені ще за Омельченка та Черновецького, коли Київрада у великій кількості роздавала київські ліси під забудову, – зазначають у КЕКЦ.

  • У 2007 році 21 гектар землі на вулиці Лісозахисній, 17 віддали фірмі «Продмарт» в довгострокову оренду на 15 років. При цьому було внесено зміни до Генплану й ділянку перевели з території рекреаційного призначення до садибної житлової забудови.
  • 2015 року Київрада вирішила розірвати договір оренди з «Продмартом». Однак ділянку так і не передали Пуща-Водицькому лісництву – на кадастровій карті так і лишилося призначення ділянки під забудову.
  • У 2019 року Департамент містобудування КМДА видав містобудівні умови для проєктування будинків до трьох поверхів за цією адресою.

Київська прокуратура намагалася повернути ділянку місту, але Господарський суд відмовив у розірванні договору оренди, повідомляла КиевВласть.

Якщо тут буде збудовано будинки, то доведеться прокладати дорогу і комунікації до них або крізь національний парк “Голосіївський”, або крізь заказник Межигірсько-Пуща-Водицький, розташовані по сусідству. Одне порушення автоматично породжуватиме інші, – зауважують у КЕКЦ.

За даними еколога Олександра Соколенка, забудовник, «згідно з власним проєктом», планує протягнути комунікації через 110-й квартал Пуща-Водицького лісництва.

Зараз до майбутнього житлового кварталу йде вузька ґрунтова дорога. В разі, якщо плани забудовників здійсняться, вона перетвориться на широку асфальтовану автомобільну дорогу, зауважує Луценко.

Дивіться також:

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Android)
2021-04-30 12:30:52