Дрони, фермери і "точне землеробство"

Використання технологій у сільському господарстві набирає обертів. Уявлення про аграріїв як про людей на старому тракторі, з сапкою в руках — далеке від реальності.

Вирощування рослин — це такий же бізнес, і фермери шукають інноваційні способи, як підвищити ефективність свого господарства. Ринок стає все більш конкурентним — і однією з переваг ферми може стати дрон, такий, як DJI Agaras.

Візіком,  maps API, дрон, фермерство, точне землеробство

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на НВ.

Часи, коли потрібно було самостійно обходити або об'їжджати всі гектари свого господарства, відходять в минуле. Фермери можуть використовувати квадрокоптери, наприклад, для створення карт своїх володінь, геодезії та відстеження здоров’я рослин.

Наприклад, дрон з камерою може пролетіти за заздалегідь визначеним маршрутом, отримуючи зображення, які потім обробляються в спеціальних програмах, що створюють 3D-карти. При використанні спеціальних спектральних приладів, можливо визначити проблемні зони — наприклад, ті, де не вистачає вологи.

Читайте також:

Такий підхід — частина сучасної агроіндустрії під загальною назвою «точне землеробство». Воно покриває ті сучасні технології, які дозволяють фермерам отримувати максимальну врожайність за рахунок оптимізації ефективності та продуктивності. І не тільки для відстеження стану полів, але й для активних дій.

Скажімо, для боротьби зі шкідниками, паразитами і хворобами. Багато фермерів вносять спеціальні засоби захисту рослин (ЗЗР) для збереження свого врожаю. Це завдання може взяти на себе дрон — як і підживлення с/г культур з використанням добрив.

Дивіться також:

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Android)
2021-04-29 15:17:22