Одещина: сформовано 5 інтерактивних карт з ресурсами громад у сфері культури

З 1 липня по 1 вересня у п’яти громадах Одеської області – Ананьївський, Вилківський, Кілійській, Любашівській та Ренійський тривало опитування місцевих жителів в рамках проєкту “Культурна демократія”.

Візіком,  maps API, Одеса, культура, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Гурт.

Проєкт фінансувався Українським культурним фондом та реалізовувала ГО Арт Емес. Мешканцям громади поставили 20 питань, які стосуються культури, креативних індустрій та ресурсів громади. Всього в дослідженні взяло участь 2930 людей. Індивідуальні інтерв’ю пройшли 2630 мешканців, он-лайн 300.

Жителі мали назвати елементи культурної спадщини, які збереглися в їх населених пунктах; згадати про історичні, архітектурні та природні пам’ятки; назвати самобутні, історичні, культурні події, майстрів, колективи, підприємців, що працюють у сфері культури, виділити із цього масиву те, чим більше люди пишаються, а також назвати інформаційні ресурси громад, визначити власний рівень задоволення розвитком культури.

Так, за результатами дослідження в базу ресурсів внесено майже 1600 об’єктів.

Сформовано інтерактивні карти з ресурсами громад у сфері культури – 5 карт (для кожної громади), нанесено 127 ресурсів.

Створено базу стейкхолдерів – для кожної з 5 громад, з загальною кількістю 544 осіб.

70 % опитаних мешканців у громадах висловлюють свою думку через мережу Інтернет. Інформацію про громади люди отримають частіше за всього через соціальні мережі – 63 %, ЗМІ – 40 %, месенджери – 32%, сайт громади – в середньому 24 %. 16 % опитаних мешканців не користуються мережею Інтернет постійно або зовсім.

Виявилось, що в середньому 60 % опитаних мешканців вважають власні громади комфортним місцем проживання.

94 % опитаних мешканців вважають важливим розвивати культурне та креативне підприємництво у громадах, але лише 11 % від опитаних осіб готові долучитись до ініціативної групи з розвитку культури та креативного підприємництва у громаді.

Читайте також:

2021-11-15 12:58:26