«Паличкові карти» — найдавніша система картографування океану

Мікронезійські морські карти з паличок здатні змоделювати структуру океанських течій. До прикладу, мушлі це атоли і острови.

Візіком,  API Visicom, Visicom maps API, API картографічного сервісу, паличкові карти

З допомогою подібних карт (ebbelibs, medos, mattangs) древні мореплавці долали південні простори Тихого океану без компасів, астролябій і тому подібних механічних пристроїв, !

Про це повідомляє The Decolonial Atlas. передають Новини картографії від Візіком.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

«Паличкові карти» — розробка стародавніх мореплавців з Маршаллових островів. Втім, ця назва умовна, оскільки їх основа — кокосові волокна та шкаралупи. Саме їх поєднання вказувало на розташування островів, хвиль і течій.

Разом з тим, існує припущення, що їх не використовували у притаманний для сьогоднішнього часу спосіб. Зокрема, до них не зверталися під час довгих морських подорожей по Мікронезії. Причина проста — їх запам’ятовували.

В цьому відношенні варто відзначити, що подібні карти буди надзвичайно індивідуалізовані. Настільки, що іноді їх міг прочитати лише розробник. Щоправда, це не спростовувало існування певних стандартів, котрими користувалися для інтерпретації особливостей океану.

«Паличкові карти» — це найдавніша з відомих система картографування океану. Існувала вона, ймовірно, до закінчення Другої Світової війни, котре принесло мешканцям Маршаллових островів американську окупацію і тестування ядерної зброї.

Читайте також:

2020-01-22 15:12:29