Презентовано карту для відстеження благодійної допомоги під час Covid-19

Нещодавно групою розробників було презентувано інструмент для відстеження благодійної допомоги під час Covid-19.

Візіком, maps API, Covid-19, коронавірус,

Його, в свою чергу було розроблено в рамках проекту «Впровадження моніторингу ефективності використання благодійної допомоги лікарням під час Covid-19», що здійснюється за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» та Європейського Союзу в рамках гуманітарної ініціативи «Людяність і взаємодопомога», передають Новини картографії від Візіком з посиланням на Український кризовий медіа-центр.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Побачили, що потрібно працювати у двох напрямках: засоби захисту та обладнання. В першу хвилю надали засоби захисту та тепер моніторимо стан у лікарнях і бачимо, хто яку ділянку закриває. Також бачимо основних стейкхолдерів та де потрібно розподіляти зусилля. Має бути відкрита бухгалтерія. Ми за публічність, – зауважила Наталя Липська, голова БФ «Крила надії».

Були такі випадки, коли чиновники говорили, що вони щось пожертвували, а насправді цю допомогу надавали Благодійні фонди. БФ пишуть листи, що вони збирають в дитячі будинки чи інші заклади, а коли почали з’ясовувати, на що пішла ця допомога, то виявляється, що допомога могла не надійти, або надійти в не вся. Часто дані є закритими і неможливо прослідкувати за допомогою чи звернутися до поліції, – зазначила Катерина Жук – голова моніторингової організації Charity Tuner.

Моніторингова організація Charity Tuner разом з командою YouControl розробили Карту благодійної допомоги по Covid-19.

  • В ній зібрано всю інформацію про благодійну допомогу медичним закладам, аби унеможливити корупцію, розкрадання та здирництво.
  • Вона дає змогу дізнатись, наскільки інформація в ЗМІ, оголошення про збір коштів, заяви фондів та бізнесів відповідають дійсності.

Дані постійно оновлюватимуться. Користувачі матимуть змогу дізнатись, хто і як допоміг.

На карті відображається інформація – допомога на 399 млн грн. На рівні перегляду допомоги в лікарні бачимо, що надавалась допомога товарами. Бізнес підприємства, які вирішили показати публічно свою допомогу. Інформація спершу проходить перевірку і тоді потрапляє на карту. Кожен може скачати цю базу та використати інформацію для роботи із відкритими даними. Ця допомога врахована на 10%, адже із березня було значно більше надано. Ця база буде постійно оновлюватись. Це допоможе нам бачити, як надавалась допомога, наскільки закриті дані з допомоги, – розповів Віталій Кузьменко, керівник проекту «Впровадження моніторингу ефективності використання благодійної допомоги лікарням під час Covid-19».

На сайті ви можете побачити карту. Там є нова вкладка «Благодійна допомога». Там ми можемо побачити куди ці гроші пішли.. Також можна побачити товарні позиції або типи медичних закладів. Таке також є у розрізі благодійників, – додав Сергій Мільман, засновник та СЕО компанії YouControl.

Читайте також:

2020-07-15 15:10:38