Greenpeace розробив карту аномальних температур на планеті

Активісти руху Greenpeace розробили карту аномальних температур на всій Землі. Користувачі зможуть в реальному часі побачити температуру, яка не була типовою для тієї чи іншої місцевості.

Візіком, maps API, Greenpeace

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Хайтек.

Карта

  • Дані на карті показують температуру повітря на висоті два метри над поверхнею землі.
  • Температурні аномалії відображають різницю між нинішньою температурою і середньо-багаторічними значеннями за цей же період, які можна було спостерігати з 1979 по 2000 рік.

Кольори

  • Відтінки червоного вказують на області, де середньомісячні температури зараз вищі, ніж в середньому за період з 1979 по 2000 рік, синій - навпаки, нижче середнього.

У Greenpeace відзначають, що значення температури за день і температурні аномалії за місяць вони отримали з даних ERA5 (Copernicus Climate Change Service / ECMWF); вони доступні з 1979 року по теперішній час.

Місячні аномалії оцінювалися в порівнянні з середньо-багаторічними значеннями 1980-2010 років, відповідно до критеріїв Міжнародної метеорологічної організації (WMO).

Денні аномалії розраховувалися виходячи з середніх багаторічних значень 1979-2000 років, цей 22-річний період обраний як «базові лінії», оскільки більш точно відображають потепління в північних широтах.

Довідково:

  • Раніше вчені з США зафіксували одну з найвищих температур в історії Землі.
  • Пристрої показали 54,4° C в національному парку Долина Смерті.
  • На думку дослідників, це одна з найвищих температур, яку коли-небудь фіксували на планеті.

Вчені припускають, що в наступні тижні температура може піднятися ще на кілька градусів і побити абсолютний рекорд - 56,7° C, який 10 липня 1913 року зафіксовано в Долині Смерті.

Читайте також:

2020-08-25 12:01:13