Вчені склали найдетальнішу карту одного з астероїдів

Астрономи виклали у відкритий доступ найдетальнішу на даний момент карту поверхні астероїда Бенну, яка була складена зі знімків, зроблених станцією OSIRIS-REx.

Візіком, API Visicom, Visicom maps API,  карта астероїда,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Дзеркало тижня

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Протягом всього періоду спостережень за астероїдом станція здійснювала близькі підльоти до нього і працювала на рекордно низькій орбіті. Близькі прольоти були необхідні для того, щоб вибрати місця для забору грунту і скласти глобальну карту.

У період з 7 березня по 19 квітня 2019 року станція за допомогою своєї камери PolyCam отримала в цілому 2155 окремих кадрів, з яких потім фахівці зібрали мозаїчне зображення всієї поверхні астероїда. Масштаб карти становить п'ять сантиметрів на піксель, що робить цю карту астероїда найбільш деталізованою на сьогоднішній день. Зйомка велася з відстані від 3,1 до 5 кілометрів від Бенну.

Місія станції біля астероїда триватиме до 2021 року, а потім він почне зворотний рух до Землі. За час перебування на орбіті астероїда OSIRIS-Rex повинен зробити знімки астероїда, скласти карту і один раз торкнутися його поверхні для того, щоб зібрати зразки грунту.

Читайте також:

2020-03-25 12:31:37