Супутникові знімки розповіли про вибухи у порту Бейрута

Згідно з ними біля 20 будівель були повністю зруйновані, а сотні інших досить сильно пошкоджені. Крім того, в порту перекинувся круїзний лайнер, були пошкоджені 4 танкери. Йдеться про «Королеву Сходу», котрий прибув до Бейрута під прапором Багамських островів з Саудівської Аравії.

Візіком, maps API, Бейрут,

Місце перед вибухом

Візіком, maps API, Бейрут, Супутникове зображення з роздільною здатністю 50 см демонструє порт Бейрута до вибуху.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Візіком, maps API, Бейрут,

ЗМІ повідомляли, що вибухи у Бейруті призвели до пошкодження 90% готелів у столиці Лівану і їх можна було чути за 200 кілометрів на Кіпрі.

Візіком, maps API, Бейрут,

Супутникові знімки можуть надати потрібну інформацію для здійснення операцій в надзвичайних ситуаціях, а також оцінити ступінь пошкоджень, впевнений Адріан Зевенберген, виконавчий директор European Space Imaging.

Візіком, maps API, Бейрут,

Він надає командам, котрі займаються кризовим управлінням логістичну інформацію для подальшого планування дій, а також допомагає відстежити і виявити зміни, потрібні для мінімізації та усунення наслідків катастрофи, пояснив він.

Руйнування в результаті вибуху

Візіком, maps API, Бейрут, Супутникове зображення з роздільною здатністю 50 см демонструє епіцентр вибуху в Бейрутському порту.

Візіком, maps API, Бейрут,

Власне, супутникові знімки здатні оцінити наслідки катастрофи і посприяти у процесі надання допомоги, додав експерт.

Візіком, maps API, Бейрут,

Візіком, maps API, Бейрут,

Візіком, maps API, Бейрут,

Достеменні причини катастрофи досі невідомі. Втім, згідно з однією із версій вибухи сталися в частині аеропорту, де зберігалися конфісковані вибухонебезпечні речовини. Разом з тим, оскільки країна вже зазнала економічної кризи внаслідок боротьби з COVID-19 цей вибух може призвести до її поглиблення. Саме тому керівництво країни було змушене звернутися по міжнародну допомогу.

Джерело: Geospatial world

Адаптований переклад: Новини картографії від Візіком

Читайте також:

2020-08-11 14:04:39