Японія вирішила картографувати флору Курил: питання принципу

«Питанням національної гідності» назвав міністр охорони навколишнього середовища Японії Сіндзіро Коїдзумі створення карт рослинного покриву південної частини Курильської гряди, або «північних територій», як називають японці зараз російські острова Ітуруп, Кунашир, Шикотан і Хабомаї.

Візіком, maps API, Японія, Курили,

Це вже зроблено для Сенкаку (Дяоюйдао) і Такесима (Токто), які в Токіо хотіли б відібрати у Китаю, передають Новини картографії від Візіком.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Дивно, що їх немає для чотирьох північних островів. Це питання національної гідності, - цитує газета «Санкей Симбун» слова ініціатора ідеї.

Міністерство охорони навколишнього середовища Японії має намір виправити помилку і зайнятися складанням карт, що використовуються для оцінки екологічної ситуації. Зараз спірні острови на подібних картографічних зображеннях зафарбовують в сірий колір.

Як це буде

Японія не може проводити дослідження місцевої флори звичними методами - в ході експедицій. Вся надія на сучасні технології аналізу супутникових знімків високого розрішення. Передбачається, що на роботу піде близько двох років.

Відзначається, що автори ініціативи розраховують в черговий раз підкреслити позицію Токіо щодо Ітурупу, Кунаширу, Шикотану і Хабомаї. На всіх японських географічних картах вони включені в межі країни.

Довідково

  • Через питання приналежності південних островів Курильської гряди між Росією і Японією досі немає мирного договору.
  • У 1945 році архіпелаг був повністю включений до складу Радянського Союзу за підсумками Другої світової. Однак в Токіо так і не погодилися з цим.
  • Російські острова Курильської гряди не так давно потрапили на карту Японії в розділ з маршрутом олімпійського вогню на офіційному сайті Ігор 2020 року в Токіо. Правда, коронавірус завадив провести Олімпіаду.

Читайте також:

2020-08-21 13:24:41