Громадська організація Мапа Реновації запустила телеграм-бот

Громадська організація Мапа Реновації запустила телеграм-бот, де кияни зможуть рятувати закинуті історичні будинки користуючись телефоном, наприклад реагувати на підозрілі паркани чи демонтаж.

Наразі чат-бот працює у тестовому режимі.

Візіком,  maps API, мапа реновацій, чат-бот,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Хмарочос.

Сервіс об’єднує інформацію про київські будівлі, зібрану волонтерами Мапи Реновації. Також користувач зможе й сам запропонувати будівлю, яка знаходиться в небезпеці. За допомогою бота можна перевірити дозвільну документацію на будівництво, дізнатися договори оренди чи актуальні рішення Київради, моніторити стан та дозволи по різних будівлях. Крім того, бот сам повідомлятиме, якщо раптом зміниться цільове призначення ділянки чи забудовник отримає дозвіл на проведення демонтажних робіт.

За допомогою бота вже зібрані локації й фото 200 закинутих будівель Подолу. Для тих, хто хоче захищати і досліджувати архітектурну спадщину, бот пропонує детальні ґайди-інструкції:

  • Як перевірити дозволи на будівництво?
  • Як створити запит у держструктуру?
  • Як визначити закинуту будівлю?
  • Як фотографувати архітектуру?

Читайте також:

  • ГО Мапа Реновації займається збереженням архітектурної спадщини Києва. Волонтери досліджують історичні будинки, збирають про них інформацію і протистоять незаконному їх знесенню.
  • Бот створено в рамках проєкту «На пошуки закинутого Подолу», що реалізується організацією у межах «3D Project: Розвиток попри перешкоди. Стійке громадянське суспільство в часи пандемії та в майбутньому», що виконується Фондом Східна Європа за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Читайте також:

2022-02-16 11:43:07