Держгідрографія проклала новий маршрут руху торгових суден

Держгідрографія проклала новий маршрут руху торгових суден до українських портів в умовах російських військових навчань у Чорному морі.

Візіком,  maps API, Держгідрографія, карта,

Про це інформує Мілітарний, повідомляють Новини картографії від Візіком.

Державна установа «Держгідрографія» повідомила, що за дорученням Міністерство інфраструктури України завершила виконання позапланових гідрографічних робіт в Одеській затоці для визначення морського коридору для безпечного плавання суден у зв’язку з незаконним закриттям морського району для проведення навчань Росії у виключній морській економічній зоні України.

Станом на 14.02.2022 виконано 100 % гідрографічних робіт (450 лінійних кілометрів гідрографічної зйомки).

Отримані матеріали гідрографічних робіт, проведених у районі Дністровської банки, підтвердили характер і структуру рельєфу морського дна в даному районі, як це показано на діючих національних морських навігаційних картах №№ 3201 і 3407. За результатами проведених робіт загальний фон глибин у вказаному районі складає від 15 до 22,5 метра, – йдеться у повідомленні.

Для актуалізації стану глибин на навігаційних картах буде здійснена публікація коректурного файлу у Повідомленнях мореплавцям, оперативна інформація буде оголошена у прибережних попередженнях України.

Для підвищення інформованості мореплавців буде зроблена врізка на навігаційні карти із детальною інформацією щодо стану глибин в морському коридорі. Це допоможе капітанам прокладати маршрут судна з урахуванням осадки і маневрених характеристик.

Суднам, які прямують до портів Одеської затоки рекомендовано при плаванні дотримуватись ізобати глибин 20 метрів, яка показана на діючих навігаційних картах, та здійснювати прохід у районі Дністровської банки між західною межею району навчань Росії (ПРИП України 41/22) та південно-східним краєм Дністровської банки, – повідомили у Державній установі

Читайте також:

2022-02-15 16:09:42