Карта розфарбовує будинки Лондона залежно від їх віку

Нова онлайн-карта кодує кольорами вік будинків у Лондоні.

Забарвлення розділяє хронологію на 20-річні часові проміжки, відтак, найстаріший з них з 1660 по 1680, а останній починаючи з 2000.

Візіком, API Visicom, Visicom maps API, карта Лондона, кольоровий Лондон

Вона також збирає дані про використання будівлі, кількість поверхів, стійкість («енергетичний розвиток») та про те, чи входить вона до списків культурної спадищини, а відтак, підлягає збереженню. Користувачі мають можливість «лайкати» будівлі і оцінювати їх на предмет цінності для громади. Розвиток карти передбачає розвиток додаткових критеріїв. Всього їх планується біля 50.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

За великим рахунком карта продовжує традицію так званих «кольорових карт» Лондона. Одна з найвідоміших дотепер «карта бідності» Чарльза Бута. Повоєнні карти, до прикладу, затінені в місцях пошкодження бомбами. Втім, ця тенденція швидко зійшла нанівець.

Візіком, API Visicom, Visicom maps API, карта Лондона, кольоровий Лондон

Станом на сьогодні найкраще втілення «кольорового Лондона» зафіксовано у північно-західному районі, відомому як “Камден-таун”. Це завдяки місцевому Центру розширеного просторового аналізу, який базується там.

Втім, значні ділянки карти залишаються порожніми. Тому, якщо у Вас раптом є інформація про будинок, ви можете додати її. Зрештою, платформа призначена для обміну інформацією між громадянами і має на меті покращення міста.

Але, все ж. Як подібна карта може покращити місто?

За словами Поллі Хадсон, керівниці проекту Coloring London, краще, ніж може здаватися на перший погляд.

– «Кольоровий Лондон» розроблений для підвищення прозорості в системі планування. Швидко надає інформацію про будинки на території громади, а також професії та групи за інтересами на ній, – розповіла вона.

Візіком, API Visicom, Visicom maps API, карта Лондона, кольоровий Лондон

Крім того, візуалізація даних надає безкоштовний навчальний ресурс для мешканців та шкіл і звеличує багатство та різноманітність столичних будинків та знань про їх сучасне та минуле.

Навіть, якщо ви не плануєте використовувати карту для чогось серйозного, вона підійде і для розваг — її можна просто прокручувати і дивитися як забудовувався Лондон. Подібно до Southampton Row, де сусідять будинки 1680, 1820, 1902 та 1968 років. Вони стоять поруч, тоді як напроти – «жива стіна» Synergy House, яку збудували у 2005 році.

Читайте також:

2019-10-21 15:44:42