Дрон допоможе визначити міцність тепломереж у Києві

Така діагностика вважається ефективним і точним методом, який допомагає перевірити стан теплових мереж та вчасно відреагувати.

Візіком,  maps API, Київ, дрон, тепломережі,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Вечірній Київ.

Два роки тому в комунальному підприємстві «Київтеплоенерго» — вперше в Україні — запровадили аеромоніторинг тепломереж. З допомогою дрону і тепловізора спеціалісти виявляють пошкодження труб, йдеться у повідомленні.

Дрон детально обстежує димові труби, котельні та проводить аерофотозйомку. Після виявлення потенційно аварійних ділянок, комунальники починають ремонт обʼєкта.

Наразі техніка літає над житловим масивом Відрадний. Сьогодні діагностують мережу, яка пролягає під полотном проїжджої частини. Завдяки цьому на проспекті Гузара вже виявили аварійну ділянку й оперативно її відремонтували.

Комунальники розповідають, що схожий моніторинг проводять за допомогою професійного дрона, швидкість якого сягає до 80 км/год. Літаючий «помічник» може піднятися на висоту до 120 м.

Такий метод вже успішно застосовують у Франції, Данії, Німеччині та Великобританії. У“Київтеплоенерго» кажуть, що цього року обстежать не менше 120 обʼєктів.

Без залучення спецтехніки та персоналу ми виявляємо „слабкі“ місця мереж, плануємо їхній ремонт до того, як станеться порив і витік теплоносія на поверхню, — коментує директор СП «Київські теплові мережі» Василь Деревицький.

Він також додає, що минулої зими завдяки дрону вдалося вчасно уникнути відключення тепла та гарячої води у сотнях будинках на Дарниці. Тоді літаючий «помічник» виявив пошкодження ізоляції та високий ризик прориву магістральної тепломережі у важкодоступному місці. На щастя, комунальники встигли полагодити аварійну зону.

Читайте також:

2022-02-11 12:47:29