Громадські активісти поділилилися корисними картами: від екологічних до антикорупційних

Команда Громадського Простору задалась питанням: а які у нас на інтернет просторах є корисні онлайн мапи. Ті, що сьогодні доступні для користування і, бажано, оновлювані. Та що, власне, на них замаповано?

Візіком, API Visicom, Visicom maps API, API картографічного сервісу, карта громадських організацій,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Простір.

І маємо такий результат

База НУО вашого Громадського Простору

  • Онлайн база на порталі «Громадський простір» включає дійсно живі і активні громадські організації України. Пошук можливий — за регіоном, видом та напрямком діяльності. НУО реєструються і самостійно адмініструють свої профілі. Хто ще не там?!

Переглянути тут.

Карта благодійників Українського форуму благодійників

  • Тут можна знайти благодійні фонди та організацій з різних сфер допомоги, а також переглянути їх фінансову звітність та дізнатись про їх діяльність, реалізовані проекти. Використання фільтрів дозволяє зібрати аналітику щодо трендів в благодійності. Одна з цілей карти благодійності - зробити підзвітність у секторі філантропії необхідною, як для тих, хто жертвує, так і для тих, хто розподіляє допомогу.

Переглянути тут.

Карта благодійних організацій, яким можна віддати непотрібні речі

  • Якщо у вас непотрібні речі, електроніка, книги чи продукти, або ви хочете ними поділитись, то на цій карті, використовуючи фільтри, ви зможете підібрати громадську організацію, якій їх можна передати.

Переглянути тут.

Карта екологічних проблем WWF України

  • Це платформа, створена Всесвітнім фондом природи в Україні для об’єднання зусилля громадян, громадських організацій та бізнесу для покращення стану навколишнього середовища в Україні. Тут можна позначити екологічну проблему на карті, дізнатися як її вирішити та знайти однодумців для її вирішення.

До речі, на сайті проходить голосування за найактуальнішу проблему, а до розв’язання найважливіших проблем приєднається вся команда WWF в Україні.

Переглянути тут.

Карта соціальних підприємств

  • Тут ви знайдете перелік діючих соціальних підприємств, серед яких: кафе, підприємства та сервіси, які своєю дільністю допомагають розв’язувати соціальні проблеми, та зможете ознайомитись з їх діяльністю і отримати їх контакти.

Переглянути тут.

Карта переслідувань від Асоціації УМДПЛ

  • Створена для посилення системи захисту активістів. На карті фіксують випадки тиску та переслідування активістів та журналістів з зазначенням джерела, обставин, місця, часу та виду ушкодження чи правопорушення. Якщо вас також переслідують, то ви можете повідомити про це на сайті.

Переглянути тут.

Антикорупційна карта ремонтів Антикорупційного штабу

  • Тепер перевірити чи дійсно зроблено ремонт, на який виділялись кошти з бюджету, – легко! Відкривайте карту, знаходьте потрібний об’єкт та дізнавайтесь хто, за скільки та як швидко робив ремонт, утеплення чи не робив нічого взагалі.

Переглянути тут.

Карта національних природних заповідників

  • Використовуючи цю карту, ви дізнаєтесь про місцезнаходження всіх національних природних парків України та можете запланувати відвідати їх.

Переглянути тут.

Без Броні: спільна база допомоги ветеранам АТО

  • Це база перевірених ініціатив допомоги ветеранам АТО, які надають спеціалізовано психологічну, юридичну, медичну та соціальну допомогу.

Переглянути тут.

Карта медзакладів

  • Використовуючи цю карту ви зможете легко знайти найближчу лікарню, поліклініку, пологовий будинок, диспансер та інші “медзаклади”.

Переглянути тут.

Карта територій, забруднених мінами та вибухонебезпечними предметами Карта ствоверена для того, щоб підвищити рівень обізнаності населення про небезпеку, пов’язану з мінами та вибухонебезпечними залишками війни на сході країни. На разі карта працює в тестовому режимі

Переглянути тут.

Мапа ветеранських бізнесів від видання «Тиждень»

  • Для когось ветеранський бізнес це тренд, а для когось можливість забезпечити себе роботою. На карті ви можете знайти кафе, екоферми, кав’ярні та інші сервіси, які заснували ветерани.

Переглянути тут.

Карта децентралізації

  • З 2015 року в Україні почався процес децентралізації та створення об’єднаних територіальних громад. Завдяки цій карті ви можете побачити в яких роках які саме ОТГ були створені.

Переглянути тут.

Мапа стихійних звалищ

  • Тут кожен громадянин може надіслати звернення з геоприв’язкою та фотоматеріалами щодо виявлених місць стихійних сміттєзвалищ, а Мінприроди забезпечить оперативне надходження такої інформації до місцевих органів влади, які відповідають за їх своєчасну ліквідацію. Інформація щодо статусу опрацювання звернення та відповідних заходів місцевих органів влади відображатиметься у персональному кабінеті.

Окремими шарами на карті показані дані реєстру місць видалення відходів та місць стихійних сміттєзвалищ.

Переглянути тут.

Читайте також:

2020-03-16 12:17:25