Google Maps у смартфоні: 4 причини звернути увагу на програму

Через численні недоліки в програмі Google Maps деякі користувачі вважають, що вона приносить більше шкоди, ніж користі.

Візіком,  maps API, Google Maps,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на gsminfo.

1. Дані про використання Google Карт регулярно записуються

Хоч це і не більша загроза конфіденційності, ніж звичайний моніторинг інтернет-активності з боку інтернет-провайдерів. Основна проблема полягає не в цьому.

  • Робота Google Maps на смартфоні вимагає повідомлення місцеположення в Google навіть тоді, коли програма не запущена. Тому якщо користувач хоче відвідати будь-яке місце так, щоб про це ніхто не дізнався, йому доведеться примусово переривати роботу Google Карт або тимчасово видаляти програму.

Читайте також:

2. Збереження хронології розташування

Якщо звичайне відстеження розташування зберігають тільки обмежені пересування користувача, то функція хронології зберігає куди більше інформації. При включеній “хронології розташування” переміщення користувача будуть зберігатися в системі протягом декількох років.

  • У разі злому телефону або витоку даних зловмисник отримає доступ до всіх місць і переміщень користувача.

3. Збереження всіх запитів користувача

Будь-які пошукові запити користувача автоматично зберігаються в базі даних. Виходячи з них вибирається таргетована реклама, що з’являється в браузері та інших додатках. Звичайно, повністю позбутися від реклами практично неможливо, але і збільшувати її обсяги сенсу немає.

  • Крім того, запити в Google Картах рідко можуть допомогти користувачеві отримати корисну рекламу. Замість цього сторінки в браузері заполонять банери, які пов’язані з одним скороминущим пошуковим запитом в навігаторі.

4. Неправильні маршрути і неточні карти

Величезна проблема Google Карт полягає в тому, що вони часто роблять помилки при побудові маршруту. Відсутність потрібних доріг, неправильне зазначення будівлі при пошуках потрібного будинку – часті випадки при використанні Google Maps.

  • Відомі випадки, коли користувачі цього додатка замість точки призначення заїжджали в глухий кут або виїжджали на неправильну дорогу, втрачали час і поверталися назад. Більшість малонаселених регіонів рідко перевіряються і коригуються, тому подорож по них може закінчитися проблемами.

Дивіться також:

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Android)
2021-07-09 13:55:11