Інвестпартнери допоможуть у розбудові туристичної карти Черкащини

У селі Мошни неподалік Черкас збираються реконструювати дерев’яний будинок, зведений відомим архітектором Владиславом Городецьким у 1894 році.

Візіком,  maps API, Черкащина, туристична карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Україну молоду.

Про це заявив голова Черкаської ОДА Олександр Скічко, перебуваючи у Мошнах разом із третім президентом України Віктором Ющенком, ректором Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександром Черевком, головою правління Польського культурного центру імені Кароля Шимановського Геннадієм Ліневичем.

У селі Мошни є своє місце сили славетного Владислава Городецького. Це єдиний збудований ним дерев’яний будинок, який зберігся до сьогодні, — зазначає очільник області.

Читайте також:

І додає, що це не єдина робота архітектора в Черкаському краї — на почерк і творіння архітектора можна натрапити в Умані та Черкасах.

Це могли б бути чудові тематичні маршрути за творчістю Владислава Городецького на Черкащині, — додає він.

Тож маємо підготуватися і реконструювати будинок у Мошнах i зробити його доступним для туристів. Щоб усі, хто опинявся в цих краях, знали, що перебувають поряд з унікальною будівлею з іншої епохи. Для цього, уточнює очільник Черкащини, і відбулася зустріч у Мошнах, де обговорювали, як пустир перетворити на туристичний магніт.

Наш університет готовий взятися за створення проєктної документації. Створити тут краєзнавчий музей. Колеги з Польщі — долучитися до його розробки та низки інших історично-культурних проєктів. ОДА в свою чергу вже зараз допомагає налагоджувати комунікацію між лідерами територіальних громад та інвестпартнерами стосовно розбудови туристичної карти Черкащини. На ній, звісно, є й Мошни, — такий конкретний план оприлюднив Олександр Скічко.

Із Віктором Ющенком молодий очільник області поспілкувався і на тему проведення на Черкащині форумів для залучення додаткових інвестицій.

Нагадаємо, що у ХІХ столітті село Мошни було у власності великого землевласника Миколи Балашова, у якого часто гостював Владислав Городецький.

Саме останньому замовили проєкт лікарняного комплексу. Два перші корпуси, які не збереглися, були відкриті ще у 1894 році.

Ще два звели у 1905-му, один iз них — донині збережений будинок лікаря з незвичайним зовнішнім оздобленням і каміном усередині.

Ще у 2015-му в ньому жило кілька сімей медперсоналу місцевої лікарні. За Владислава Городецького на лікарню витратили 14 тисяч рублів.

Дивіться також:

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Android)
2021-04-30 13:18:51