Карти і захист даних користувачів

На відміну від Google Maps, який доступний на більшості пристроїв Apple, застосунок Apple Maps доступний тільки користувачам iOS, iPadOS, watchOS і macOS.

Іншими словами, Apple отримує гроші від продажів пристроїв, щоб покрити витрати на розробку власного застосунка карт.

Візіком,  maps API, Google Maps, Apple Maps,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на pingvin.pro.

Apple Maps захищає дані користувачів краще, ніж Google Maps

Google, з іншого боку, отримує гроші з Google Maps так само, як і з інших своїх сервісів, – за продаж реклами. Якщо ви подивитеся на мітки конфіденційності, які вказані на сторінках Apple Maps та Google Maps в App Store, ви побачите, що Apple Maps збирає набагато менше даних і вони не пов’язані з особистістю користувача.

Читайте також:

Мітки конфіденційності Google Maps для iOS показують, що застосунок збирає фінансову і контактну інформацію, призначений для користувача контент, історію переглядів, дані про використання, інші дані, місце розташування, контакти, історію пошуку, ідентифікатори і діагностику. Ці дані можуть бути зібрані Google і пов’язані з вашою особою. Ви можете спробувати заблокувати це за допомогою режиму інкогніто, але це також обмежить деякі функції програми. Хоча, зрештою, певні дані можуть збиратися навіть в цьому режимі. Чому не варто довіряти режиму інкогніто – на прикладі Google Chrome.

Але якщо ви однаково хочете використовувати режим інкогніто в Google Maps, то виберіть профіль в правому верхньому куті екрана і оберіть відповідний пункт меню. Якщо цей параметр ввімкнений, історія браузера або пошуку не зберігається, історія розташування не оновлюється, а карти не можна персоналізувати.

Apple Карти чи Google Карти: що обрати?

Звісно, кожен з цих двох застосунків має і свої переваги, і недоліки. Головний з недоліків – це обмеження роботи деяких функцій певними регіонами. Карти Google завжди були найкращим вибором для користувачів мобільних пристроїв, які хотіли переміщатися з пункту «А» в пункт «Б». Але схоже, що Apple готова кинути серйозний виклик Google.

В iOS 15 нам обіцяють нову функціональність – ви можете детально прочитати у цій статті. Якщо ви носите Apple Watch, інтеграція між годинником і картами просто чудова. Коли вам потрібно повернути, ви відчуєте тактильний зворотний зв’язок на Apple Watch, що не дасть вам пропустити потрібний поворот.

Дивіться також:

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Android)
2021-06-23 14:13:09