Смартфон і геолокація: за і проти

Всі сучасні смартфони та інші гаджети дозволяють використовувати геолокацію для пошуку необхідного місця на карті.

Візіком,  maps API, смартфони, геолокація,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на gsminfo.

Крім того, геолокація дозволяє визначати місце розташування, чим і користуються багато компаній. Експерти рекомендують відключати функцію, якщо вам не потрібно використовувати навігатор або інші додатки.

Проблема в тому, що геолокація використовується для збору персональних даних, а також для формування пакетної реклами для конкретного користувача. Додатки збирають інформацію на підставі розташування смартфона.

Читайте також:

Можливо, багато власників смартфонів могли помітити, що сьогодні реклама подається цілеспрямовано. Людині досить включити геолокацію і вбити в пошуковику смартфона товар, який її цікавить, як тут же починають приходити рекламні повідомлення з усіх магазинів, які знаходяться поруч.

Маркетингові компанії навчилися використовувати геодані для формування рекламних переваг для конкретного користувача. При цьому всі встановлені в смартфоні додатки активно обмінюються інформацією.

Система працює дуже просто. Наприклад, якщо власник смартфона відвідує інстаграм, то додаток відразу визначає його місце розташування і передає інформацію партнерським програмам. В цей же час починають формуватися пакетні рекламні пропозиції. У разі обмеження геолокації дана інформація залишиться конфіденційною, а користувач не буде отримувати настирливу рекламу.

Не тільки реклама

Геолокація працює на основі вшитого в смартфон GPS-передавача, який споживає досить багато заряду акумуляторної батареї. При постійно включеній геолокації пристрій розряджається в рази швидше, тому відключення функції дозволить продовжити час роботи смартфона.

Разом з цим деякі сучасні програми навчили працювати з геолокацією тільки в фоновому режимі, що не так сильно позначається на споживанні заряду. Звичайно, якщо мова йде про використання навігатора, то GPS буде працювати постійно.

Експерти в сфері безпеки рекомендують уважно вивчати налаштування приватності смартфона. У деяких випадках пристрій отримує набагато більше інформації, ніж хотів би передавати власник телефону. Не варто забувати, що геолокація дозволяє з точністю визначати місце розташування пристрою, чим часто користуються правоохоронні органи.

Звичайно, зараз навряд чи вийде повністю відмовитися від передачі конфіденційних даних, але обмежити їх цілком можна.

2021-09-08 14:56:13