Франція планує будівництво велодоріжок: як це виглядає на карті

Близько 150 районів Франції отримають державне фінансування для того, щоб закласти нові і покращити існуючі велосипедні доріжки. Згідно з планами уряду це повинно спонукати французів пересісти на власні велосипеди.

Візіком, API Visicom, Visicom maps API, API картографічного сервісу, карта Франції, велодоріжки у Франції

Про це йдеться у нарисі «Карта: Франція виділить 43 мільйони євро на будівництво нових велодоріжок по всій країні» на шпальтах thelocal.fr., передають Новини картографії від Візіком.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Для впровадження «велосипедного плану» були визначені перші 111 «територій», котрим наділять 43,7 млн.

За словами Міністра екології країни Елізабет Борн 152 проекти з будівництва та реконструкції планують здійснити протягом 7 років. Інші 42 — згодом.

Карта міністерства досить наочно демонструє, як велосипедні доріжки покриють практично всі регіони Франції. Втім, судячи з неї, Бретані, Пеї-де-ла-Луар або Іль-де-Франс пощастить більше ніж регіону Центр—Долина Луари або Новій Аквітанії.

Мета французського уряду — втричі збільшити кількість людей, які щодня їздять на роботу на велосипеді. Зараз їх 3%, до 2024 має бути 9%. Це пояснює, чому окремі аграрні регіони Франції отримали менше фінансування.

Візіком, API Visicom, Visicom maps API, API картографічного сервісу, карта Франції, велодоріжки у Франції

— Результат конкурсу проектів підтверджує бажання Франції створити розгалужену велосипедну інфраструктуру. Про це свідчить 275 заявок, котрі подали 170 громад чи компаній, — розповіла Елізабет Борн в своєму Twitter.

На практиці, крім іншого, чиновники сподіваються, що фінансування допоможе вирішити окремі проблеми, котрі супроводжують велосипедистів. Серед них — переїзди через залізничні станції чи рух по автомагістралі. Вони, як відомо, сповільнюють рух велосипедиста і в окремих ситуаціях можуть становити небезпеку.

Читайте також:

2019-09-19 13:47:27