Україна працює над тим, щоб заборонити російські канали

Україна працює над тим, щоб заборонити російські канали на французькій супутниковій платформі Eutelsat.

Візіком,  maps API, Eutelsat,

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на Укрінформ.

Це наше завдання. І мова не йде зараз про Україну, тут все більш-менш зрозуміло, адже навряд чи хтось зараз узагалі співпрацюватиме з росіянами. Мова йде про Європу. Вже з росіянами припинили співпрацю, офіційно заявили про це понад 100 різних інституцій. Але наше завдання - не тільки про санкції, а наше завдання і заборонити російські канали на таких платформах супутникових як Eutelsat, - сказав Ткаченко.

За його словами, Україна вже три тижні працює над цією проблемою.

Це французький супутник. І ми на засіданні говорили, що і Франція несе відповідальність, і їхній регулятор для того, щоб зробити цей крок. Не скажу, що це просто, 90% міністрів нас підтримують, і балтійські країни, і багато східноєвропейських країн, але ось цей момент стосовно того, що культура аполітична, його ще потрібно долати, - зазначив міністр.

Він наголосив, що сьогодні з російською пропагандою борються всі українці, інтернет-війська.

Є багато волонтерів, які працюють на цьому фронті, в тому числі щодо кадрів із Бучі, про які військові компанії почали говорити, що це постановка. Тут співпраця є, в тому числі з багатьма європейськими колегами, на рівні наших інституцій, таких як Центр стратегічних комунікацій. Але мова про те, щоб їхні можливості розповсюджувати інформацію зникли, - сказав Ткаченко.

Читайте також:

2022-04-05 14:48:55