Форму для печива у вигляді карти України друкують на 3D-принтері

Форми для пряників та льодяників виготовляють в Ужгороді переселенці з Донецької області — подружжя Сергій та Ольга Гончарови.

Вони перевезли на Закарпаття частину обладнання та запустили виробництво три тижні тому. Сергій та Ольга розповіли Суспільному свою історію та показали виробництво.

Візіком,  maps API, 3d, принтер, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на suspilne.media.

Форму для виготовлення печива у вигляді України друкує на 3D-принтері виробник кондитерських товарів Сергій Гончаров.

Зараз ми виготовляємо вироби з патріотичної тематики — це карта України, з пластику для пряників, а також силіконові формочки для льодяників та шоколаду, — каже Сергій.

Виготовляти товари для кондитерів подружжя почало більш ніж п'ять років тому.

Я загорівся бажанням купити 3D-принтер: дружині це пояснив тим, що ми зможемо на ньому якось заробляти. Але в глибині душі думав, що це буде лише іграшка. Але коли навчився трішки друкувати та виготовляти подібні вироби, побачив, що є в інтернеті ті, хто займається формами для пряників, і вирішив спробувати. З першого дня, коли ми виклали на "ОЛХ" тоді ще, у перший день впродовж кількох годин у нас зробили перше замовлення, — розповів чоловік.

За словами Сергія, привезти до Ужгорода вдалося частину обладнання для виготовлення форм для пряників та льодяників. Він каже: "На момент 24 лютого в нас було власне приміщення, ми мали одинадцять таких принтерів, в нас були фрезерувальні та лазерні верстати для різки фанери та оргскла. У штаті, окрім нас з дружиною, було ще три людини. Зараз ми вивезли не більше 20% обладнання — те, що помістилося, та була можливість відправити "Новою поштою". Це те, що необхідно для мінімального виробництва".

Наразі подружжя отримує близько десяти замовлень щодня, розповідає Ольга Гончарова.

Багато дівчат, які поїхали з України зараз до Польщі, Німеччини, Нідерланди, Молдови — ми зараз відправляємо по всьому світу, адже кондитери об'єдналися і замовили відразу багато всього. Серед цих форм — по тридцять для льодяників для гербів, мапи країни та нашого прапору, — каже жінка.

Читайте також:

2022-04-05 13:25:20