Безпілотники і моніторинг місцевості

Об’єкти критичної інфраструктури в Україні перманентно перебувають під ризиком через природні та військові загрози, які виникають не лише біля кордонів, а й всередині країни.

Залізничні шляхи, автомобільні дороги, мости, підприємства та інфраструктура для передачі електрики й тепла потребують захисту та своєчасного інформаційного забезпечення.

Візіком,  maps API, дрон, моніторинг, місцевість,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Новинарню.

Безпілотні літальні апарати (БПЛА/коптери) завдяки сучасним технологіям, камерам з високою роздільною здатністю, тепловізорам і спеціальним алгоритмам стали оптимальним інструментом збору інформації, яка допоможе захистити об’єкт.

Моніторинг місцевості

Що саме зараз відбувається за кілька кілометрів від вас? Загроза реальна чи вас дезінформують? Якого саме реагування потребує ситуація? Відповідна ризику реакція неможлива без постійної актуалізації даних. Один безпілотний комплекс закриває одразу кілька завдань з моніторингу території:

  • Інспекція великих територій, віддалених і важкодоступних ділянок з використанням змінного корисного навантаження – візуальних та тепловізійних камер у поєднанні з далекомірами, допомагає вчасно виявити підпали, вогнища і джерела горіння, небажані переміщення техніки та людей.
  • Лідарна зйомка ризиків з безпечної відстані. На відміну від звичайної зйомки, лідар-технологія Zenmuse L1 дає можливість розділити отриману хмару точок на декілька класів – земля, кущі, висока рослинність, будинки, техногенні споруди, дороги та ін. У автоматичному режимі на комп’ютері стандартної потужності протягом одного дня можна класифікувати ділянку площею від 100 до 300 Га. Це допомагає виявити на землі нові статичні об’єкти та зафіксувати зміни ландшафту – руйнування природних об’єктів і будівель. Найголовніше – отримати 3D модель, яку надалі можна ретельно оглянути та отримати просторові координати та розміри.
  • Створення ортофотопланів і 3D моделей окремих ділянок місцевості з максимальною деталізацією. Ортофотоплани можуть використовуватися як для інвентаризації земель та планування територій, так і для відображення актуальної ситуації на лінійних об’єктах – автомобільних та залізничних дорогах, лініях електропередач та наземних трубопроводах.
  • Коптери не потребують виконання людиною небезпечних завдань і можуть інспектувати місцевість за заздалегідь розробленими місіями.

Читайте також:

2022-01-27 15:09:54