У Шацьку розробляли план просторового розвитку

25 січня у Шацькій громаді, що на Волині, за підтримки команди Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» відбулася стратегічна сесія в рамках роботи над комплексним планом просторового розвитку.

Візіком,  maps API, план, простір, розвиток,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на decentralization.gov.ua.

Стратегічна сесія – це, в першу чергу, можливість зібрати всіх зацікавлених у розбудові своєї громади та визначити ключові пріоритети її подальшого розвитку.

Об’єднавши зусилля, представники місцевих органів влади, бізнесу, громадських організацій та небайдужих жителів, визначали та наносили на карти конкретні проєкти та ідеї з розвитку туристичної, транспортної, соціальної інфраструктур, аграрного та виробничого напрямків.

Всі напрацювання будуть включені до завдання на розроблення комплексного плану просторового розвитку Шацької громади.

Нагадаємо, комплексний план просторового розвитку - це документ, який дає можливість перетворити бачення щодо майбутнього громади в інструмент управління її розвитком.

У межах території усієї громади він допомагає:

  • визначити функції території
  • забезпечити соціальною, транспортною та інженерною інфраструктурою
  • сформувати сприятливе середовища для мешканців громади
  • створити умови для розвитку місцевого бізнесу та залучення інвестицій.

Комплексний план просторового розвитку дозволяє переглянути всі наявні ресурси громади. А від цього залежить раціональне та ефективне використання землі, лісів, водних ресурсів.

Довідково:

  • Що це дає громаді? Це унікальна можливість віднайти новий потенціал громади, що сприятиме її економічному зростанню та збільшенню дохідної частини місцевих бюджетів.

Читайте також:

2022-01-27 14:54:08