На Flightradar 24 з'явився трек розвідника Boeing RC-135V Rivet Joint

Американський літак-розвідник Boeing RC-135V Rivet Joint з бортовим номером 62-4134 з'явився над Україною і зараз прямує у бік лінії розмежування на Донбасі.

Трек його польоту доступний на сайті Flightradar 24.

Візіком,  maps API, дрон, трек,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Лігу.

Літак Військово-повітряних сил США, який використовується для радіоелектронної розвідки, цього ранку включив транспондер навпроти Норвіча над Північним морем, пролетів через Нідерланди, Німеччину, Польщу (пройшов дугою поблизу кордону з Білоруссю) – і перетнув кордон з Україною по лінії Люблін-Ковель, йдеться у повідомленні.

Потім практично по прямій борт з позивним JAKE11 пройшов над Полтавою. Приблизно опівдні він був на висоті близько 10 км над Києвом.

За Первомайським літак розвернувся і полетів у напрямку до Мелітополя, за Токмаком приблизно о 12:50 повернув на захід.

ОБНОВЛЕНО о 14:05. Майже долетівши до кордону з Молдовою, літак розвернувся і відправився назад тим же треком, яким слідував раніше.

Візіком,  maps API, дрон, трек,

ОНОВЛЕНО о 14:45. Водночас сьогодні ситуацію в Україні та біля її кордонів (а також на лінії розмежування) з висоти понад 16 км відстежує стратегічний розвідувальний дрон ВПС США Northrop Grumman RQ-4A Global Hawk із позивним FORTE12.

Візіком,  maps API, дрон, трек,

Він уперше включив транспондер над Ізраїлем, пролетів над Середземним та Егейським морями, пройшов у повітрі над Грецією та Болгарією до Чорного моря, а потім увесь час літав над Україною. Зараз (о 14:45) дрон рухається у бік Києва.

Читайте також:

2022-01-27 14:31:55