У Житомирі удосконалюють транспортний мобільний додаток

У Житомирі планують удосконалити систему оплати проїзду у громадському транспорті. Зокрема, планують створити транспортний мобільний додаток, а також спростити і розширити можливість поповнення проїзних транспортних карток.

Система працюватиме онлайн, адже наразі це здійснюється офлайн.

Візіком,  maps API, Житомир, транспорт, додаток,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на 1.zt.ua.

Відповідне рішення прийняли на засіданні виконкому 16 лютого. Йдеться про затвердження порядку та умов конкурсу на визначення інвестора для розвитку автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському громадському транспорті.

Наразі удосконалюється послуга для користувача громадського транспорту – це транспортний мобільний додаток. Користувач Картки житомирянина, транспортної картки на сайті зможе моніторити всі свої поїздки та ряд інших функцій. На сьогодні система працює в режимі офлайн, а можна буде перевести більшість функцій в онлайн. Оскільки у міста є базове наповнення, і вона постійно потребує оновлення програмного забезпечення, тому вирішено краще цю функцію визначити на умовах конкурсу і за рахунок інвестора. І пропрацювати визначення суб’єкта господарювання, який буде інвестувати в оновлення системи, щоб покращити надання послуги у сфері автоматичної оплати проїзду, – розповів заступник міського голови Олександр Шевчук.

Основні переваги системи АСООП:

  • удосконалення функціоналу «Картки Житомирянина»;
  • можливість віддаленого поповнення через всі впроваджені платіжні системи;
  • оновлення протоколу обміну даними, що дозволить впровадити поповнення існуючих транспортних карток за допомогою банківських продуктів (клієнт банку, банківський мобільний додаток);
  • розробка особистого кабінету користувача транспортної карти на вебсайті;
  • оновлення наявного та розробка додаткового програмного забезпечення.

Читайте також:

2022-02-17 12:28:03