Картографічний дайджест станом на 1 вересня 2019 року

Картографічний дайджест Visicom API станом на 1 вересня 2019 року: зона ООС, цвітіння амброзії, робота у Запоріжжі, наркотики у Харкові, тощо.

API Visicom, Visicom maps API, API картографічного сервісу, апгрейд, клієнти,

Міністерство оборони України опублікувало карту бойових дій на Донбасі станом на 1 вересня.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Згідно з розповсюдженою ним інформацією бойовики 20 разів порушили «режим тиші» та застосували зброю заборонених калібрів.

Зокрема:

  • на Луганському напрямку вони 9 разів обстріляли позиції українських військових поблизу Шумів, Новолуганського, Зайцевого, Троїцького та Луганського. При цьому вони застосували міномети калібру 120 та 82 мм.

  • на Донецькому напрямку окупанти 11 разів порушили «режим тиші» та застосували артилерію калібру 122 мм, піхотне озброєння, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Вони обстріляли території поблизу Водяного, Павлополя, Новогнатівки та Лебединського.

API Visicom, Visicom maps API, API картографічного сервісу, апгрейд, клієнти, карта OOC,

Одеські активісти створили інтерактивну карту ділянок, де росте амброзія — один із найагресивніших алергенів.

Про це повідомив Хмарочос.

На мапі позначено локації з амброзією та місця, вже очищені від рослини. Зареєстровані користувачі можуть завантажувати фотографії місць із амброзією через Facebook, — йдеться у повідомленні.

У липні науковці зареєстрували на сайті електронних звернень Київради петицію з вимогою зупинити розповсюдження амброзії в Києві. Зокрема, пропонують розробити стратегію боротьби з цією рослиною та щосезону скошувати зарості у період до цвітіння та за місяць після цього.

Вчені пишуть, що амброзія потрапила до України з Північної Америки у 1920—1930-ті роки. Наразі інвазія перебуває в активній фазі, і Київ є потужним транспортним вузлом.

Період цвітіння амброзії – з середини липня до перших заморозків. У цей час рослина здатна утворювати величезну кількість насіння, що й забезпечило їй можливість швидко розширювати свій ареал.

API Visicom, Visicom maps API, API картографічного сервісу, апгрейд, клієнти, карта амброзії

У Запоріжжі створили першу в Україні карту вакансій по районам міста. Тепер можна шукати роботу поруч з будинком.

– Карту склали в запорізькому центрі зайнятості за інформацією з територіальних офісів служби, — розповідає zp.vgorode.ua.

По мірі надходження нових вакансій карту будуть оновлювати.

Як повідомив директор міського центру зайнятості Олександр Мотовиця, тепер претендентам навіть не потрібно приходити в офіс, досить просто запустити програму.

API Visicom, Visicom maps API, API картографічного сервісу, апгрейд, клієнти, карта вакансій Запоріжжя

У Харкові для боротьби з наркоманією створять інтерактивну карту закладок.

Про це Vgorode дізнався з повідомлення директора Департаменту міськради з питань інформації та зв'язків з громадськістю Юрія Сидоренка у Facebook.

За словами Сидоренка, днями мерія запустить телефонну «гарячу лінію», номер якої розмістять «мало не на кожній вулиці Харкова». Туди харків'яни можуть повідомити про місця, в яких розташовуються «закладки». Ця ж інформація відразу передаватиметься поліції.

– Дані про місця «закладок» будуть вноситися на спеціальну інтерактивну карту, яка незабаром з'явиться на сайті міської ради. Ці місця будуть «засвічуватись», а поліція обіцяє уважно за ними стежити, патрулі біля подібних місць будуть з'являтися частіше, а «закладчики» і наркомани – рідше і рідше, — повідомив Сидоренко.

На сайті Міністерства оборони України в тестовому режимі запрацювала інтерактивна карта територій, забруднених мінами та вибухонебезпечними предметами.

Про це повідомляє прес-служба МОУ.

— Інтерактивна карта працює в тестовому режимі, інформація оновлюється. Ділянки, відображені на карті, задокументовані та містять докази наявності забруднення, — йдеться у повідомленні.

Інтерактивна карта територій, забруднених мінами та вибухонебезпечними предметами, розміщена на офіційному вебсайті Міністерства оборони України в розділі «Протимінна діяльність».

API Visicom, Visicom maps API, API картографічного сервісу, апгрейд, клієнти, карта замінованих територій,

Чеський Інститут вивчення тоталітарних режимів розробив інтерактивну карту, на якій показано, де жертви радянського вторгнення 1968 року зустріли свою смерть.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Radio Praha.

Карта детально описує імена 64 жертв, а також де, коли та як вони загинули у зв'язку з вторгненням СРСР і союзників між серпнем 1968 року та серпнем 1969 року.

Автор карти, історик Мілан Барта, сказав, що люди спочатку гинули у великих містах, але згодом жертви помирали на сільських дорогах внаслідок дорожніх інцидентів, оскільки солдатам заборонили в'їзд до міст і їх вивели до регіонів.

Мапу можна переглянути за посиланням.

API Visicom, Visicom maps API, API картографічного сервісу, апгрейд, клієнти, карта жертв радянського вторгнення 1968

Читайте також:

2019-09-02 11:37:25