Подесіння — тур вихідного дня колективу «Візіком». Як це було

Тімбілдінг — штука корисна, тімбілдінг — штука потрібна. Хтось практикує його у ресторані, прогресивніші — стріляють один в одного кульками із фарбою. Наш формат відрізняється від обох і у певному відношенні знаходиться десь посередині.

Візіком, API Visicom, Visicom maps API, API картографічного сервісу, карта Подесіння, Чернігівщина

Ми любимо піші, велосипедні, автомобільні подорожі, які, на відміну від ресторанів і спортмайданчиків дозволяють ознайомитися з географією, культурою та історією України.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Цього разу наш вибір припав на Подесіння, цю практично найсхіднішу частину українського Полісся, історичну Чернігівщину, північ України. Вибір не випадковий, вибір багато чим обумовлений. Серед іншого, нас мотивувала відносна віддаленість від Києва і насиченість цікавими локаціями. Як і годиться, заплановано було багато, встиглося не все, втім, як співав Кузьма «Настрій то не псує».

Візіком, ГІС, геоінформаційна система, API Visicom, Visicom maps API, API картографічного сервісу, картографія, картографічна платформа, картографічний сервіс, карти онлайн, електронні карти, цифрові карти, карти Візікома, карта України, інтеграція карти України, карта Києва, міста, смт, села, адреси, оновлення карти, Веселий Заєць,орнітологічний заповідник

«Весела кава» на сніданок

... Ранок і не зважаючи на домашню каву все ще сонно. Настільки, що зупинка біля відомого комплексу «Веселий заєць» сприймається без обговорень і тим більше, нарікань. Пауза на каву у ньому остаточно вириває нас з обіймів Морфея і дозволяє дотягнути до наступного пункту призначення — Пірновського орнітологічного заповідника сірої чаплі. Не зважаючи на назву чаплі в цей час відсутні. Ми милуємося на гнізда і їдемо до наступної локації, котра повністю компенсує холостий постріл у заповіднику.

Візіком, ГІС, геоінформаційна система, API Visicom, Visicom maps API, API картографічного сервісу, картографія, картографічна платформа, картографічний сервіс, карти онлайн, електронні карти, цифрові карти, карти Візікома, карта України, інтеграція карти України, карта Києва, міста, смт, села, адреси, оновлення карти, Веселий Заєць,орнітологічний заповідник

Садиба Нюшаніково – порятунок для пернатих

Нею стає, без перебільшення, славнозвісна Садиба Нюшаніково – справжній порятунок та прихисток для скалічених або пуцьвірінків пташок, тих, хто з огляду на обставини не може літати.

Садиба - «місце сили» подружжя Снопко, яке умудряється щодня долати шлях до Києва і назад і доглядати за часто пораненими пташками, які не мали шансів на самостійне виживання у дикій природі.

Ім’я садибі дав золотистий ретривер Нюша. Потім був підібраний кіт, з’явилося гайвороння, інші птахи. Згодом їх кількість змусила подружжя задуматися над умовами утримання і збудувати вольєри. Зараз, за їх власними словами, найбільша радість, яку можуть уявити ті, хто рятує життя — це випуск на волю тих, хто пройшов реабілітацію і може жити у дикій природі...

Візіком, ГІС, геоінформаційна система, API Visicom, Visicom maps API, API картографічного сервісу, картографія, картографічна платформа, картографічний сервіс, карти онлайн, електронні карти, цифрові карти, карти Візікома, карта України, інтеграція карти України, карта Києва, міста, смт, села, адреси, оновлення карти, Садиба Нюшаніково,

Наші «Москалі» або що таке «збирати Чернігівщину»

Наступною була фото-пауза на березі Десни і марш-стрибок, не найкращою, відверто кажучи, дорогою довжиною у 80 кілометрів до села Москалі. Ні, не ті, що за «поребриком»:) Наші Москалі це село, в якому знаходиться приватний етнографічний музей родини Дахно. Село невелике, чисте і практично безлюдне. Власник колекції закоханий у предмети побуту Чернігівщини, які і є основою його колекції. Музей, який він сам воліє називати «колекцією» – справа всього його життя. Перші ж ознаки «хвороби», за його словами, з’явилися ще у дитинстві.

Зараз предмети, якими він оперує не просто рідкість, а їх зібрання – захоплення пенсіонера. Частина з них дійсно рідкісна, всі предмети мають свою, стару і унікальну історію. Нещодавно до музею пана Дахна завітала експедиція «Ukrainer-а», чиє відео дозволило пролити світло на працю людини, котра «збирає Чернігівщину».

Візіком, ГІС, геоінформаційна система, API Visicom, Visicom maps API, API картографічного сервісу, картографія, картографічна платформа, картографічний сервіс, карти онлайн, електронні карти, цифрові карти, карти Візікома, карта України, інтеграція карти України, карта Києва, міста, смт, села, адреси, оновлення карти, село Москалі, етнографічний музей

... А за деревом дерево

Останній пункт нашої поїздки — Міжрічинський регіональний ландшафтний парк, реліктова місцина, вкрита сосновими лісами і торф’яними болотами, оселя для багатьох рідкісних рослин і тварин; джерело натхнення для любителів природи і просто туристів. ...Ми повертаємося до Києва повні вражень і, як би банально це не звучало, відчуття, яке називають гордістю за Батьківщину.

День, який ми витратили для поїздки, дозволив нам ознайомитися з людьми, які присвятили своє життя одній, магістральній, суспільно затребуваній пристрасті. Для когось це порятунок пташок і тварин, для інших — колекціонування старожитностей і збереження культури рідного краю.

Візіком, ГІС, геоінформаційна система, API Visicom, Visicom maps API, API картографічного сервісу, картографія, картографічна платформа, картографічний сервіс, карти онлайн, електронні карти, цифрові карти, карти Візікома, карта України, інтеграція карти України, карта Києва, міста, смт, села, адреси, оновлення карти, Міжрічинський парк, ландшафтний парк

Наша поїздка — чергове підтвердження тези про те, що за емоціями далеко їздити не треба. Часто їх причини лежать прямо перед нами, досить сісти на маршрутку і виїхати за межі Києва. Обов’язкові складові: непересічні люди, цікаві історії, мальовничі місця. Подесіння включає в себе всі три пункти.

Візіком, ГІС, геоінформаційна система, API Visicom, Visicom maps API, API картографічного сервісу, картографія, картографічна платформа, картографічний сервіс, карти онлайн, електронні карти, цифрові карти, карти Візікома, карта України, інтеграція карти України, карта Києва, міста, смт, села, адреси, оновлення карти, колектив Візіком

Мандруйте Україною, вивчайте Україну, любіть Україну.

ПС. Колектив «Візіком» дякує за поїздку пану Ігорю. Без його ентузіазму і допомоги вона навряд чи відбулася б.

Читайте також:

2019-08-27 11:22:34