Дослідники створили мапу розподілу у Всесвіті темної матерії

Результат їхньої роботи виявився несподіваним, оскільки з'ясувалося, що вона розподілена в космосі рівномірніше, ніж передбачала теорія.

Міжнародна команда дослідників створила найбільшу та найдетальнішу на сьогодні мапу розподілу у Всесвіті так званої темної матерії. Результат їхньої роботи виявився несподіваним, оскільки з'ясувалося, що вона розподілена в космосі рівномірніше, ніж передбачала теорія.

Візіком,  maps API, мапа, темна матерія

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на BBC.

Спостереження не збігаються з теорією відносності Ейнштейна, що створює головоломку для вчених, йдеться у повідомленні.

Темна матерія - невидима субстанція, що пронизує простір. На неї припадає близько 80% всієї матерії у Всесвіті.

Читайте також:

Астрономи встановили, що вона існує, завдяки тому, що темна матерія спотворює світло, що надходить від далеких зірок. Чим сильніше спотворення, тим вища її концентрація.

Доктор Нейл Джеффрі з паризького університету École Normale Supérieure, що систематизував дані, каже, що результат створює серйозну проблему для фізиків.

Якщо він правильний, то виходить, що Ейнштейн, можливо, помилився, - заявив він ВВС. - Ви можете сказати, що це дуже погано, що вся фізика пішла шкереберть. Але для науковця це приголомшлива новина. Вона означає, що ми можемо дізнатися щось нове про те, як дійсно влаштований Всесвіт.

Дивіться також:

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Android)
2021-05-31 13:00:43