Активісти розробили мапу доступних закладів у Києва

У травні 2021 року команда Доступно.UA перевіряла на доступність для маломобільних груп населення адміністративні будівлі, заклади громадського харчування, супермаркети, аптеки, банки, торгові центри у Києві.

Тепер інформацію стосовно цих локацій можна знайти на мапі у додатку DOSTUPNO (Google Play та App Store) .

Візіком,  maps API, Київ, доступність,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Хмарочос.

У додатку передбачена можливість фільтрувати локації за потрібними параметрами, наприклад, за розмірами входу, наявністю облаштованої вбиральні, сповивального столика, меню шрифтом Брайля або можливістю відвідати заклад з тваринами. Крім того, до кожної локації додані фото, щоб користувачі могли самостійно оцінити, наскільки їм буде комфортно у конкретному просторі.

Читайте також:

З одного боку, ми прагнемо мотивувати власників закладів створювати більш доступне середовище. З іншого, спонукаємо користувачів додатку до активного життя: щоб люди з маломобільних груп населення не сиділи вдома і повноцінно насолоджувались життям, незалежно від того, чи є у них порушення здоров’я, – зазначає засновник Доступно.UA Дмитро Щебетюк. – Це так само стосується і батьків з маленькими дітьми: ти можеш жити активно, і простір довкола має бути зручним. Бо немає людей з обмеженими можливостями – є простір, що обмежує можливості.

В результаті перевірки кілька столичних закладів, що відповідають усім критеріями доступності, нагородили відзнакою #ДоступноРекомендує. Це коворкінги Перемога Спейс і Освіторія Хаб, заклади харчування Остання Барикада, Kyiv Food Market та Реберня на Арсенальній.

Нагадаємо, додаток DOSTUPNO для iOS та Android презентували у 2020 році. Зараз у цьому можна знайти результати перевірки понад тисячі локацій у 28 містах України.

Дивіться також:

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Android)
2021-05-28 15:51:16