З'явилася карта проблемних новобудов Києва

LIGA.net створила карту з 66 проблемних будинків у столиці на основі даних КМДА, сервісу Лун і профільних асоціацій

Візіком,  maps API, Київ, ЖК, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на biz.liga.net.

Щороку у Києві продається близько 60 000 квартир, говорить LIGA.net аналітик SV Development Сергій Костецький. Близько половини з них – у новобудовах, що були зведені в останні роки. Так, за даними аналітичної компанії City Development Solutions, у 2021-му було продано 27 300 таких квартир.

Утім, далеко не всі з покупців стають щасливими власниками житла. Нерідко разом із квартирою у новобудові інвестори купують проблеми. У першу чергу, пов’язані із введенням будинку в експлуатацію. До цього числа потрапляють житлові комплекси, що будувалися з порушеннями, без дозволів або ті, де забудовнику не вистачило коштів завершити проєкт.

Отримавши ключі, власники такого житла заселяються у квартири без каналізації й електрики або з астрономічними цифрами у платіжках за комунальні послуги.

Із запитанням про кількість таких будинків у Києві, LIGA.net зверталася до Київської міської державної адміністрації, а також до сервісу моніторингу новобудов Лун. Дані, які вдалося підтвердити завдяки звітам КМДА та Лун, дозволяють говорити про щонайменше 66 житлових висотних будинків, де є проблеми з документами, комунальними послугами, під’єднанням до міських мереж. У значній частині з них мешкають люди. Для порівняння, у 2021 році в Києві збудували 57 житлових будинків (дані Лун).

LIGA.net створила карту з 66 проблемних будинків у столиці на основі даних КМДА, сервісу Лун і профільних асоціацій з коротким описом проблем цих ЖК. Мапа може знадобитися майбутнім орендарям чи покупцям київського житла.

Читайте також:

2022-02-03 13:13:19