Експертка розповіла, хто склав перші карти радіоактивного забруднення Чорнобиля

Інформацію про аварію та про скиди в річку засекретили на довгих 30 років.

Візіком,  maps API, Чорнобиль, карти забруднення,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Радіо Свобода.

І стало відомо про це лише після і завдяки Чорнобильській аварії. Тоді, 26 квітня 1986 року, в Радянському Союзі не було інших спеціалістів з радіоактивного забруднення, крім фахівців заводу «Маяк».

Читайте також:

Вони працювали на території заводу в науково-дослідній станції, яка вивчала процеси радіоактивного забруднення та розробляла технології щодо дезактивації забруднених територій. І саме вони в Чорнобилі створювали карти забруднення. До Чорнобиля тоді відправили і ліквідаторів, які працювали під час аварії 1957 року, такі також були, – розповіла юристка Надія Кутєпової з екологічної організації «Планета надій.

Дивіться також:

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Android)
2021-04-28 14:44:01