Науковці презентували унікальний «Релігійний атлас Полтавщини»

Науковці Полтавського Державного педагогічного університету презентували унікальне видання – «Релігійний атлас Полтавщини».

Воно побачило світ за сприяння голови ОДА Олега Синєгубова, який привітав авторський колектив.

Візіком,  maps API, Полтава, атлас,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на 0532.ua.

Полтавщині є чим пишатися і що показати світові – у нас чимало сакральних пам’яток, які вражають гостей області. Тому вихід у світ цього видання – визначна подія. Цей атлас також стане у нагоді тим, хто розробляє туристичні маршрути. Тому я дякую науковцям ПНПУ імені Короленка, які проробили таку важливу роботу а також представникам релігійних конфесій та колегам з Києва – всіх вас вітаю. Зараз ми випустили поки що тільки сто примірників, але надалі тираж збільшимо, аби якомога ширше коло читачів могло з ним познайомитися - сказав Олег Синєгубов.

Читайте також:

Атлас складається з трьох частин: «Православ’я», «Протестантизм» і третя частина розповідає по греко – католицизм, іслам та нові релігії на Полтавщині. Видання містить велику кількість світлин, карт, тощо.

Керівник проектної групи кандидат історичних наук Юрій Вільховий наголосив – аналогічних видань поки що не має в жодному регіоні України.

Атлас – максимально виважений за змістом, політично не заангажований. Видання – аналітичне і спрямоване на широку аудиторію. Його мета – якомога ширше показати релігійне обличчя області. Матеріали наші науковці почали збирати і систематизувати ще у 2016 році. Сам по собі атлас – це не тільки набір інформаційних повідомлень. Це карти, це фото, це графічні зображення. Авторський колектив даного видання – це науковці ПНПУ імені Короленка, Українська Асоціація релігієзнавців, релігійних організацій, - підкреслив Юрій Вільховий.

«Релігійний атлас Полтавщини» у майбутньому планують розповсюдити по бібліотеках області. Також авторський колектив анонсував завершення ще однієї роботи – створення електронного каталогу релігійних організацій Полтавщини.

Дивіться також:

  • Visicom API (набір сервісів, що дозволяють використовувати картографічні дані та технології Візікому в своїх проектах).
  • Візіком карти (детальна карта України та інших країн, каталог підприємств, компаній і цікавих місць (POI), розрахунок автомобільних маршрутів тощо).
  • Візіком трекер (додаток для передачі інформації про ваше місцезнаходження в реальному часі за допомогою телефону або іншого пристрою під керуванням Android)
2021-07-01 14:26:02